Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana vuoden 2026 MM-kisoihin asti. Palloliitto tiedotti asiasta maanantaina.

Palloliitto on päättänyt, että Huuhkajien nykyisen päävalmentajan Markku Kanervan sopimusta jatketaan kattamaan vuoden 2026 MM-karsinnat sekä mahdolliset MM-kisat. Kanervan aikaisempi sopimus olisi päättynyt tämän vuoden lopussa.

Kanerva otti Huuhkajien päävalmentajan pestin vastaan joulukuussa 2016. Tämän jälkeen helsinkiläinen on johtanut Suomen muun muassa Kansojen liigan C-sarjan lohkovoittoon, historian ensimmäisiin EM-kisoihin ja kertaalleen EM-jatkokarsintoihin. Edellisissä MM-karsinnoissa Huuhkajat jäi lohkonsa kolmanneksi ja täpärästi ulos kisoista.

Kanerva on ollut viime ajat kovan kritiikin kohteena. Päävalmentajaa on kritisoitu erityisesti siitä, ettei hän ole osannut uudistaa Huuhkajien pelitapaa tai ajaa sisään uusia pelaajia riittävästi vuoden 2021 EM-lopputurnauksen jälkeen. Viime vuoden ailahtelevasti sujuneet EM-karsinnat lisäsivät vettä kritisoijien myllyyn.

Palloliitto luottaa kuitenkin Huuhkajien historian menestyneimpään päävalmentajaan edelleen.

– Kanerva on Huuhkajien menestynein päävalmentaja kautta aikojen. Se on fakta, jota päätöksenteossa ei voida eikä haluta ohittaa. Huuhkajat on Kanervan johdolla suorittanut yli odotusten suhteessa omaan ja vastustajan tasoon nähden, mikä oli merkittävä tekijä jatkosopimuksen solmimisessa, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo.

Sen sijaan Kanervan johtama valmennustiimi kokee muutoksia. Tiimistä poistuvat HJK:n päävalmentajaksi siirtynyt Toni Korkeakunnas sekä Mika Nurmela. Uusina jäseninä Kanervan johtamaan valmennustiimiin nousevat KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara sekä Teemu Tainio ja Tim Sparv.

Lahti uskoo, että nykyisillä muutoksilla Suomi on askeleen lähempänä historian ensimmäistä MM-lopputurnauspaikkaa.

– Meillä oli puntarissa useampia ratkaisumalleja. Muutosta haetaan nyt uudistamalla valmennustiimiä merkittävästi. Päätös on huolella valmisteltu, ja todella hyvillä mielin sekä rinta rottingilla lähdemme nyt Riven johdolla syksyn jännittäviin Natios League -otteluihin ja siitä edelleen kohti MM-unelmaa.


Kanada - Uusi-Seelanti