Vuoden 2027 jalkapallon naisten MM-kisat ovat menettäneen yhden järjestäjähakemuksistaan. Yhdysvallat ja Meksiko ovat ilmoittaneet luopuvansa toiveistaan turnauksen emännöimisestä, ja jäljellä on enää kaksi ehdokasta.

Vuoden 2023 MM-kisat pelattiin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ja kahden maan yhteisemännöinti toi hyviä kokemuksia myös ensimmäistä kertaa naisten MM-kisoissa. Tämän kokemuksen tukemina USA ja Meksiko ilmoittivat hakevan yhteisemännyyttä vuoden 2027 naisten MM-kisoille, mutta nyt maat ovat kuitenkin luopuneet ajatuksesta.

Syynä on se, että maat katsovat tarvitsevansa enemmän aikaa ja hakevat sen sijaan vuoden 2031 naisten MM-kisoja, joissa ne haluavat tehdä jotain erityistä.

– MM-kisojen järjestäminen on valtava tehtävä. Kun meillä on enemmän aikaa valmistautumiseen, voimme maksimoida turnauksen vaikutuksen kaikkialla maailmassa. Siirtämällä hakemustamme pystymme järjestämään ennätykselliset MM-kisat vuonna 2031, mikä auttaa nostamaan naisten pelin profiilia sekä täällä että ympäri maailmaa, Yhdysvaltain jalkapalloliiton Cindy Parlow Cone sanoi ESPN:n mukaan.

USA ja Meksiko järjestävät yhdessä Kanadan kanssa myös miesten MM-kisat kesällä 2026.

Brasilian emännyyshakemus sekä Belgian, Hollannin ja Saksan yhteinen hakemus ovat näin ollen ainoat jäljellä olevat vaihtoehdot vuoden 2027 naisten MM-kisojen järjestäjiksi. MM-kisojen emäntämaa äänestetään 17. toukokuuta 2024.


Brentford - Newcastle United