Ranskassa kesällä 2024 pidettävien olympialaisten naisten jalkapalloturnauksen lohkot ovat nyt tiedossa. Viimeisen maanosan eli Afrikan olympiakarsinnat päättyivät huhtikuun alussa.

Kesäolympialaiset järjestetään heinä- ja elokuussa 2024 Ranskassa, Pariisissa. Naisten olympiaturnauksen lohkot arvottiin alun perin jo maaliskuussa, mutta vielä tuolloin kaikki turnaukseen osallistuvia maita ei tiedetty. Huhtikuun toisella viikolla Afrikan olympiakarsinnat saatiin kuitenkin päätökseen, ja nyt kaikki naisten olympiaturnaukseen osallistuvat joukkueet ovat tiedossa.

Afrikasta olympialaisiin etenivät Sambia ja Nigeria. Sambia kohtasi oman kaavionsa finaalissa Marokon, jonka se voitti toisen osaottelun jatkoajan jälkeen yhteismaalein 3-2. Nigeria puolestaan pelasi toisessa karsintafinaalissa Etelä-Afrikan yhteismaalein 1-0, jälkimmäisen osaottelun päätyttyä maalittomaan tasapeliin.

Euroopasta olympialaisten jalkapalloturnaukseen olivat jo aiemmin edenneet Saksa ja Espanja, jotka nappasivat paikkansa Kansojen liigan sijoitusten kautta, sekä Ranska, joka on automaattisesti mukana emäntämaana. Etelä-Amerikan paikat menivät Kolumbialle ja Brasilialle, kun taas Pohjois- ja Väli-Amerikasta mukana ovat Yhdysvallat ja Kanada. Aasiaa edustavat Australia ja Japani sekä Oseaniaa Uusi-Seelanti.

Lohko A

Ranska
Kolumbia
Kanada
Uusi-Seelanti

Lohko B

USA
Sambia
Saksa
Australia

Lohko C

Espanja
Japani
Nigeria
Brasilia