Samaan aikaan, kun naisten Kansojen liigan pudotuspeleissä Espanja ja Saksa varmistivat pääsynsä tämän kesän olympialaisten jalkapalloturnaukseen Ranskassa, kaksi muuta maata onnistui varmistamaan paikkansa Aasian olympiakarsintojen kautta.

Neljä maata kamppaili kahdesta paikasta ensi kesän olympialaisissa Aasian olympiakarsintojen viimeisellä kierroksella. Maat oli jaettu ottelupareihin, jotka pelattiin kaksiosaisina.

Lauantaina Uzbekistanin Milliy -stadionin katsojat saivat nauttia kotijoukkueen ja Australian kohtaamisesta. Ottelu oli pitkään maaliton, mutta viimeisen 15 minuutin aikana Australia teki kolme nopeaa maalia ja muutti tilanteen päälaelleen ennen toista osaottelua.

Samaan aikaan Pohjois-Korea otti yhteen Japanin kanssa, mutta ei kotikentällään. Sen sijaan ottelu pelattiin Saudi-Arabiassa sijaitsevalla valtavalla Prince Abdullah Al-Faisal Sports City -stadionilla. Maalittomaksi jäänyt ottelu heijasteli yleisöä, joka jäi hienoista puitteista huolimatta virallisten tietojen mukaan 100 katsojaan.

Neljä päivää myöhemmin olivat vuorossa toiset osaottelut. Australia lähti omaan ratkaisuotteluunsa turvallisen tuntuisessa johdossa. Melbournessa pelatussa ottelussa tunnelma oli korkealla, kun 54 000 ihmistä oli saapunut Docklands Stadiumille. Jo ensimmäisellä minuutilla Uzbekistanin oma maali rikkoi ottelun kuparisen, ja siitä lähtien Australia hallitsi peliä. Ottelu päättyi 10-0 ja Australia varmisti helposti pääsynsä kolmansiin peräkkäisiin olympialaisiin.

Japanin kotiottelu tuotti myös suuren yleisömäärän Tokiossa, jossa Hana Takahashi aloitti Japanin maalinteon. Kun ottelua oli jäljellä vartti, Aoba Fujino pääsi lisäämään lukemiksi 2-0. Pohjois-Korea kavensi vielä ottelun lopussa, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Japani eteni historiansa kuudensiin olympialaisiin, joista joukkue toivoo parempaa menestystä kuin kolme vuotta sitten kotikisoistaan – tuolloin joukkue karsiutui puolivälierissä Ruotsia vastaan.