Hallitseva olympiavoittaja Brasilia jäi ulos kesän 2024 olympialaisista, eikä pääse puolustamaan olympiavoittoaan. Etelä-Amerikan karsinnoista olympialaisiin selvisivät Argentiina ja Paraguay.

Brasilia, joka ehti voittaa kaksi olympiakultaa ja neljä olympiamitalia peräjälkeen, ei osallistu Pariisin olympialaisiin tulevana kesänä. Joukkue jäi kisojen ulkopuolelle hävittyään ratkaisevan karsintaottelun Argentiinaa vastaan 1-0 Etelä-Amerikan olympiakarsinnoissa.

Kisapaikan lunastaneen Argentiinan lisäksi Pariisin olympialaisissa nähdään myös Paraguay, joka yllättäen voitti koko Etelä-Amerikan karsintaturnauksen. Paraguay nappasi toisen karsintakierroksen kolmesta pelistä seitsemän pistettä, mikä riitti lohkon kärkipaikkaan.

Brasilia voitti oman lohkonsa karsintojen ensimmäisessä vaiheessa, ja eteni toiselle kierrokselle yhdessä oman lohkonsa kakkosen Venezuelan ja B-lohkon kahden parhaan, Argentiinan ja Paraguayn, kanssa. Toisella kierroksella tappiot Paraguaylle ja Argentiinalle kuitenkin kostautuivat, eikä joukkuetta nähdä kesällä Pariisissa.

Lopulliset sijoitukset, Etelä-Amerikan olympiakarsintojen toinen kierros

  1. Paraguay, 7p (etenee vuoden 2024 olympialaisiin)
  2. Argentiina, 5p (etenee vuoden 2024 olympialaisiin)
  3. Brasilia, 3p
  4. Venezuela, 1p

Kisapaikkansa olympialaisiin varmistaneet maat

Ranska (isäntämaa)
Yhdysvallat (Pohjois- ja Väli-Amerikka)
Dominikaaninen tasavalta (Pohjois- ja Väli-Amerikka)
Espanja (Eurooppa)
Israel (Eurooppa)
Ukraina (Eurooppa)
Marokko (Afrikka)
Egypti (Afrikka)
Mali (Afrikka)
Uusi-Seelanti (Oseania)
Paraguay (Etelä-Amerikka)
Argentiina (Etelä-Amerikka)

Aasian olympiakarsinnat järjestetään huhti- ja toukokuussa Qatarissa. Karsintojen kolme parasta maata pääsee etenee olympialaisiin. Aasian karsinnoissa neljänneksi sijoittunut joukkue kohtaa Afrikan karsintojen nelosen Guinean kansainvälisessä karsintaottelussa viimeisestä olympiapaikasta.