Qatar nappasi toisen peräkkäisen Aasian mestaruutensa, kun se voitti lauantaina pelatussa finaalissa Jordanian 3-1. Finaalin sankariksi nousi koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Akram Afif, joka iski kisaisäntien jokaisen maalin rangaistuspotkusta.

Qatarissa alkuvuodesta 2024 pelatut vuoden 2023 Aasian mestaruuskisat huipentuivat lauantaina 10. helmikuuta pelattuun finaaliin, jossa kisaisäntä sai vastaansa turnauksen suuryllättäjän Jordanian. Turnauksen isäntäjoukkue nappasi ottelussa johdon vain 22 minuutin pelin jälkeen, kun Qatarille tuomittiin rangaistuspotku, jonka Akram Afif upotti alakulmaan.

Ottelussa pallonhallinnan napannut ja aloitteellisemmalta vaikuttanut Jordania jahtasi tasoitusosumaa pitkään, kunnes sai palkintosa toisen puoliajan puolivälissä. Yazan Al Naimat hassutti upealla ensikosketuksella vartioijansa pois pelistä ja tälläsi pallon voimalla Qatarin verkkoon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Qatarille kuitenkin tuomittiin ottelun toinen rangaistuspotku. Jälleen pallon taakse asettui Afif, joka laukoi samaan kulmaan kuin ensimmäisellä kerralla ja veri Qatarin uudestaan johtoon.

Ottelun lisäajalla Qatarille tuomittiin vielä kolmas rangaistuspotku, kun Afif karkasi läpiajoon ja Jordanian maalivahti Yazeed Abulaila kaatoi hänet rankkarin arvoisesti. Afif täydensi hattutemppunsa ja varmisti mestaruuden Qatarille noin 85 000 -päisen kotiyleisön edessä Lusail Stadiumilla.

Aasian mestaruus oli Qatarille toinen peräkkäinen, sillä se voitti myös Arabiemiirikunnissa pelatun vuoden 2019 turnauksen. Eniten Aasian mestaruuksia on Japanilla, joka on voittanut mestaruuden neljästi.