Etelä-Amerikan MM-karsinnat jatkuivat marraskuussa useammalla huippukamppailulla. Alla on lueteltu kaikkien otteluiden tulokset.

Yksi marraskuun odotetuimmista MM-karsintaotteluista käytiin Brasilian ja Argentiinan välillä. Maracanalla pelattu ottelu alkoi noin puolta tuntia suunniteltua ajankohtaa myöhemmin ikävien välikohtausten seurauksena. Brasilian ja Argentiinan kannattajat ajautuivat suukopuun, joka eskaloitui nopeasti fyysiseksi yhteenotoksi. Tämä sai alkaan valtavan kaaoksen ja pampuin varustautuneet poliisit nousivat katsomoon kohdistaen silmitöntä väkivaltaa argentiinalaiskannattajia kohtaan, jotka vastasivat heittelemällä penkkejä virkavaltaa kohti.

Argentiinan pelaajat poistuivat tapahtumien takia pukusuojiin, mutta lopulta tilanne saatiin rauhoittumaan ja peli pääsi alkamaan. Molemmalla joukkueella oli ottelussa omat saumansa, mutta Nicolas Otamendin toisella puoliajalla syntynyt puskumaali riitti lopulta Argentiinalle maukkaaseen vierasvoittoon.

Marcelo Bielsan alaisuuteen aiemmin siirtynyt Uruguay puolestaan jatkoi vakuuttavia otteitaan ottamalla kolmannen voittonsa putkeen. Edellisissä peleissään Brasilian ja Argentiinan kaatanut Uruguay nappasi arvokkaan 3-0 voiton Boliviasta, jonka myötä joukkue vahvisteli asemiaan karsintojen toisella sijalla.

Argentiina johtaa kuuden kierroksen jälkeen karsintoja 16 pisteellään Uruguayn ollessa kaksi pistettä jäljessä. Yksi Etelä-Amerikan karsintojen suurimmista yllätyksistä on ollut Brasilian alavireisyys. Canarinho, joka kärsi historiansa ensimmäisen karsintatappion Maracanalla Argentiinaa vastaan, on hävinnyt kolme edellistä peliään.

Etelä-Amerikan MM-karsintojen marraskuun otteluiden tulokset

Bolivia – Peru 2-0 (1-0)

20’ 1-0 Henry Vaca
87’ 2-0 Ramiro Vaca

Venezuela – Ecuador 0-0

Kolumbia – Brasilia 2-1 (0-1)

4’ 0-1 Gabriel Martinelli
75’ 1-1 Luis Diaz
79’ 2-1 Diaz

Argentiina – Uruguay 0-2 (0-1)

41’ 0-1 Ronald Araujo
87’ 0-2 Darwin Nunez

Chile – Paraguay 0-0

Paraguay – Kolumbia 0-1 (0-1)

11’ 0-1 Rafael Santos Borre (rp.)

Uruguay – Bolivia 3-0 (2-0)

15’ 1-0 Darwin Nunez
39’ 2-0 Gabriel Villamil (oma maali)
71’ 3-0 Nunez

Ecuador – Chile 1-0 (1-0)

21’ 1-0 Angel Mena

Brasilia – Argentiina 0-1 (0-0)

63’ 0-1 Nicolas Otamendi

Peru – Venezuela 1-1 (1-0)

17’ 1-0 Yoshimar Yotun 1-0
54’ 1-1 Jefferson Savarino 1-1


Brentford - Newcastle United