Fifan lokakuussa päivitetyn maailmanrankingin mukaan Suomi on lokakuussa kaikkein eniten sijoja pudonnut joukkue. Huuhkajat menetti toiseksi eniten rankingpisteitä koko maailmassa.

Suomi putosi Fifan maailmanrankingissa enemmän kuin yksikään toinen joukkue syyskuuhun verrattuna. Huuhkajat löytyy torstaina julkistetun listan 62. sijalta, mikä on jopa kahdeksan sijaa heikompi kuin Suomen sijoitus kuukautta aiemmin. Sijoitus on Suomen huonoin sitten vuoden 2018.

Suomea enemmän rankingpisteitä menetti vain Kroatia, joka hävisi lokakuun maaottelutauolla karsintapelit sekä Walesille että Turkille. Kroatia kuitenkin putosi vain neljä sijaa, kuudennelta sijalta kymmenenneksi, koska muut sen takana olevat maat eivät keränneet riittävästi pisteitä noustakseen Kroatian ohi.

Argentiina jatkaa maailmanrankingin ykkösenä, perässään Ranska ja Brasilia. Neljänneltä sijalta löytyy Englanti ja viidenneltä Belgia. Koko kärkiviisikko pysyi muuttumattomana syyskuuhun nähden.

Portugali puolestaan nousi kaksi sijaa kuudenneksi. Myös Espanja paranteli asemiaan kymmenen parhaan joukossa. Sijaiskärsijänä oli Kroatia, joka koki suurimman pudotuksen 30 kärkijoukkueen joukossa. Lokakuun EM-karsintatappiot Walesille ja Turkille pudottivat Kroatian kuudennelta sijalta kymmenenneksi.

Wales olikin yksi rankingin suurimmista nousijoista, yhdessä Suomen 3–0 voittaneen Slovenian ja Valko-Venäjän kanssa, jotka kaikki nousivat syyskuun rankingiin nähden viisi sijaa. Lisäksi Turkki ja Venezuela onnistuivat hyvien tulosten myötä nousemaan neljä pykälää. Suurimmat nousijat löytyvät kuitenkin alempaa taulukosta. Kosovo nosti rankingiaan peräti kuusi pykälää ja löytyy nyt sijalta 105. Bangladesh nousi niin ikään kuusi sijaa rankingin 183. sijalle. Suurimman nousun teki Liettua, jonka 134. sija on jopa yhdeksän pykälää parempi kuin kuukautta aiemmin.

Koko maailmanrankingin voi katsoa Fifan virallisilta verkkosivuilta tästä linkistä.

Fifan maailmanrankingin top 30, lokakuu 2023

(suluissa sijoituksen muutos)

 1. Argentiina
 2. Ranska
 3. Brasilia
 4. Englanti
 5. Belgia
 6. Portugali (+2)
 7. Hollanti
 8. Espanja (+2)
 9. Italia
 10. Kroatia (-4)
 11. USA
 12. Meksiko
 13. Marokko
 14. Sveitsi
 15. Uruguay (+2)
 16. Saksa (-1)
 17. Kolumbia (-1)
 18. Japani (+1)
 19. Tanska (-1)
 20. Senegal
 21. Iran (+1)
 22. Ukraina (+2)
 23. Ruotsi
 24. Etelä-Korea (+2)
 25. Itävalta
 26. Peru (-4)
 27. Australia
 28. Wales (+5)
 29. Serbia (-1)
 30. Unkari (+2)

…42. Norja (+1)
…62. Suomi (-8)
…67. Islanti


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth