Suomen futsalmiehet hävisit MM-karsintaottelun Georgialle vieraissa. MM-karsinnat jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Turussa.

Tbilisissä pelattu ottelu alkoi todella vauhdikkaana. Hyvää tunnelmaa yllä pitänyt yleisö sai todistaa tempoltaan kovatasoista futsalottelua, jonka ensimmäiset huippupaikat siunaantuivat Suomen Sergei Korsunoville. Zviad Kuptadze Georgian maalilla torjui kuitenkin ensimmäisen yrityksen, kun toinen yritys taas kolahti Georgian maalin tolppaan.

Georgia käytti omat paikkansa paremmin. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Bynho tarjoili Simi Saiottille, joka sai siirtää pallon keskisektorista tyylillä Suomen maaliin. Seitsemää minuuttia myöhemmin Vakhtang Kekelian tuikkaus kimposi epäonnekkaasti Iiro Vanhan kautta omaan maaliin ja Georgia siirtyi kahden maalin johtoon.

Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Georgian johto kasvoi jo kolmeen, kun Bynho siirsi Chaguinhan ylärimaan osunen laukauksen irtopallon maaliin. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Suomi sai kipeästi kaipaamansa kavennusmaalin, kun Justus Kunnaksen tykitys vapaapotkusta viuhui Georgian maaliin.

Futsalmiesten kiri jäi kuitenkin tyngäksi, sillä seuraavasta maalista vastasi taas isäntäjoukkue. Hienoa ottelua pelannut maalivahti Kupatadze kruunasi iltansa ottelun lopullisesti ratkaisseella maalilla kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Tero Intala kavensi vielä viimeisellä minuutilla, mutta maalin merkitys jäi olemattomaksi.

Suomi on lohkonsa kolmantena, kun kuuden ottelun lohkovaiheesta on pelattu puolet. Futsalmiehillä on takanaan voitto Armeniasta sekä tappiot Georgian lisäksi Portugalille. Portugali johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä, Georgia on puolestaan kolme pistettä Suomea edellä kuudella pisteellään. Armenian pistetili on vielä avaamatta.

Suomen MM-karsinnat jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Georgian Turussa. Joulukuussa edessä ovat vielä kaksi viimeistä ottelua Portugalia vastaan vieraissa ja Armeniaa vastaan Vantaalla.

Elite Roundin lohkovoittajat ansaitsevat paikan futsalin MM-kisoihin. Lisäksi neljä parasta lohkovoittajaa etenee jatkokarsintaan, jonka kautta aukeaa vielä kaksi lisäpaikkaa ensi vuoden MM-kisoissa.

Georgia – Suomi 5-2

8:45 Simi Saiotti 1-0
15:34 Iiro Vanha 2-0 (om.)
20:56 Bynho 3-0
32:31 Justus Kunnas 3-1
35:00 Bynho 4-1
37:29 Zviad Kupatadze 5-1
39:31 Tero Intala 5-2


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth