Suomi ja Hollanti pelasivat äärimmäisen tasaisen ja vähämaalisen ottelun MM-jatkokarsintojen ensimmäisessä osassa Almeressa. MM-kisoihin etenevä otteluparin voittaja ratkaistaan toisessa osaottelussa Vantaalla keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Suomi aloitti vieraspelin Almeressa erinomaisesti, ja kotijoukkueella oli ajoittain suuria vaikeuksia päästä pois hyvin toimineen prässieplin alta. Ottelun panokset kuitenkin näkyivät kummankin joukkueen riskinottokyvyssä, eikä todellisia maalipaikkoja nähty ottelun alussa juuri ollenkaan.

Avausjakson edetessä Hollanti alkoi päästä peliin paremmin kiinni ja onnistui vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä kohti Antti Koivumäen vartioimaa maalia. Noin jakson puolivälissä Ayoub Boukhari pääsi kokeilemaan pariinkiin otteeseen vaarallisesta paikasta, mutta Koivumäki torjui kummankin yrityksen hienosti.

Hollannin painostaessa Suomen valmentaja Sergio Gargelli päätti ottaa aikalisän, joka toi toivotun muutoksen peliin. Heti aikalisän jälkeen futsalmiehet alkoivat saada pelistä otetta ja onnistuivat myös käynnistämään omaa hyökkäyspeliään. Tämä palkittiin 16 minuutin pelin jälkeen, kun Jukka Kytölä ja Jaakko Alasuutari puhkoivat Hollannin puolustuksen kuin reikäjuuston ja Alasuutari pääsi iskemään otteluparin avausmaalin.

Toinen jaksoi alkoi Suomen todella hyvin toimineella korkealla prässillä, joka piti Hollannin telineissä, eikä antanut kotijoukkueelle mahdollisuutta käynnistää kiriään. Paremmat paikat siunaantuivatkin Suomelle, mutta Manuel Kuyk Hollannin maalilla torjui sekä Alasuutarin että Justus Kunnaksen vedot.

Jakson edetessä Hollanti alkoi jälleen saada koneitaan käyntiin. Koivumäki torjui ensimmäiset lähentelyt, mutta Hollannin lyödessä lisää painetta vääjäämätön tapahtui lopulta ajassa 37:02, kun Ismail Ouaddouh toi kotijoukkueen tasoihin.

Lisämaaleja ei nähty, joten Vantaalla pelattavaan toiseen osaotteluun lähdetään tasatilanteesta. Ottelu pelataan Vantaan Energia areenalla keskiviikkona 17. huhtikuuta klo 18:30.

Hollanti – Suomi 1–1 (0–1)

16:11 Jaakko Alasuutari 0–1
37:02 Ismail Ouaddouh 1–1