ComeOn

Suomen futsalmiehet pelasivat MM-karsintojen viimeisen kierroksen toisen ottelunsa Armeniaa vastaan vieraissa keskiviikkoiltana. Henri Alamikkotervon viimeisen minuutin maali toi Suomelle arvokkaan voiton.

Futsalmiehet lähtivät vierasotteluun Armeniaa vastaan niskassaan raskas kotitappio Portugalille. Myös Armenia Elite Roundin avausottelussaan tappion, kun se hävisi Georgialle 2-1, joten kumpikin joukkue tavoitteli pistetilinsä avaamista.

Ottelun alussa iskuja vaihdettiin vuorotahtiin. Kumpikin maalivahti joutui venymään heti ottelun alkuhetkillä. Julio Zanotto siirsi kotijoukkueen johtoon vapaapotkusta vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, mutta Miika Hosio tasoitti pelin vain minuuttia myöhemmin Lassi Lintulan syötöstä.

Armenia vaikutti ensimmäisen jakson aikana vaarallisemmalta, mutta Portugalia vastaan tehottomuudesta kärsinyt Suomi onnistui tällä kertaa iskemään helpottavan johto-osuman. Iiro Vanhan kääntö maalille kimposi Nikita Kromykhin kautta Armenian maaliin ja tauolle siirryttiin Suomen johdossa.

Armenia jatkoi paineistamistaan myös toisen jakson alussa. Antti Koivumäki otti heti erän alkuun upean torjunnan, mutta hetkeä myöhemmin suomalaisvahti oli voimaton, kun Felipe Paradynski toi kotijoukkueen tasoihin.

Tämän jälkeen ottelu jatkui melko tasaisena pelinä, jossa molemmilla joukkueille oli omat paikkansa siirtyä johtoon. Koivumäki ja Armenian maalivahti Luan Muller kuitenkin esittivät upeita otteita ja pitivät lukemat tasoissa.

Maalivahtien taisto päättyi kuitenkin Koivumäen voittoon, kun Henri Alamikkotervo iski Suomen kannalta vapauttavan maalin vain 29 sekuntia ennen ottelun loppua. Jukka Kytölä teki maaliin hienon esityön.

Futsalmiesten MM-karsinnat jatkuvat lokakuussa koti- ja vierasotteluilla Georgiaa vastaan.

Armenia – Suomi 2–3 (1–2)

6:53 Julio Zanotto 1–0
8:00 Miika Hosio 1–1
16:29 Oma maali 1–2
21:08 Felipe Paradynski 2–2
39:31 Henri Alamikkotervo 2–3


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal