ComeOn

Suomen futsalmiehet aloittivat viimeisen vaiheen kohti futsalin MM-kisoja 2024 kohtaamalla Elite Roundin avausottelussa Portugalin. Suomi pelasi upean ottelun, mutta hallitseva maailmanmestari oli liian tehokas vastustaja.

Loppukiri kohti Uzbekistanissa pelattavia futsalin miesten MM-kisoja alkoi Suomen osalta viime viikon lauantaina, kun joukkue kohtasi Elite Roundin ensimmäisessä ottelussa Portugalin kotonaan.

Kotijoukkue aloitti ylivoimaista ennakkosuosikkia vastaan todella pirteästi ja oli siirtyä johtoon jo avausminuutilla. Jani Korpelan ohjaus Lassi Lintulan syöttöön ei kuitenkaan onnistunut.

Suomi myllytti peliä Portugalin päätyyn ottelun alkuminuuteilla, ja hallitseva maailmanmestari selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman takaiskuja. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Portugali kuitenkin alkoi päästä peliin mukaan. Juha-Matti Savolainen piti kuitenkin maalinsa koskemattomana.

Jakson lopussa Suomi pelasi lentävällä maalivahdilla virhetilin täytyttyä, mutta joutui silti rikkomaan, minkä seurauksena pallo vietiin pilkulle. Savolainen ehti André Coelhon laukauksen tielle, mutta pallo kimposi maalivahdin torjunnasta maaliin ja Portugali siirtyi johtoon.

Suomi jatkoi toisella jaksolla hyviä otteitaan, mutta Portugalin yksilötaito käänsi pelin lopulta vieraille. Sekä Lintula, Henri Alamikkotervo, Miika Hosio että Sergei Korsunov kävivät lähellä maalintekoa, mutta Edu pelasi Portugalin maalilla loistavasti, eikä tulosta tullut.

Portugali sen sijaan ei tuhlaillut, vaan antoi suomalaisille oppitunnin tehokkuudesta. Ensin Pauleta leikkasi sisään oikealta ja viimeisteli tarkasti. Sitten Coelho kasvatti Portugalin johdon jo kolmeen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Suomi jatkoi Edun kuormittamista ja tolppien kolisuttelua, mutta ei onnistunut saamaan palloa Portugalin maaliin. Erän loppupuoliskolla Fábio Cecilio ja Pany Varela kaunistelivat Portugalin maalimäärän vielä viiteen.

Iiro Vanha onnistui vielä aivan ottelun lopussa avaamaan Suomen maalitilin, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Futsalmiehet joutuivat hienosta ottelusta huolimatta tyytymään tappioon Vantaalla.

MM-karsinnat jatkuvat Suomen osalta ensi keskiviikkona vierasottelulla Armeniaa vastaan. Vain lohkon voittaja jatkaa suoraan ensi vuoden MM-kisoihin. Lisäksi neljä parasta jatkaa MM-jatkokarsintaan, jossa on jaossa kaksi lopputurnauspaikkaa.

Suomi – Portugali 1–5 (0–1)

18:12 André Coelho 0–1
26:16 Pauleta 0–2
32:12 André Coelho 0–3
35:47 Fábio Cecílio 0–4
38:51 Pany Varela 0–5
39:46 Iiro Vanha 1–5


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal