Suomen futsalmiehet pelasivat Eerikkilässä kahdesti Uzbekistania vastaan. Ottelut valmistivat joukkuetta syyskuussa alkavalle MM-karsintojen Elite Roundille. Kumpikin harjoitusottelu päättyi sopuisasti tasapeliin.

Ensimmäinen kahdesta ottelusta pelattiin sunnuntaina 6.8. Suomi aloitti ottelun todella terävästi, ja jo reilun minuutin pelin jälkeen Justus Kunnas vei joukkueensa johtoon. Ottelun jatkui täysin Suomen komennossa, mutta kun omista paikoista ei tehty, niin vastustaja rokotti. Kesken Suomen hallinnan Ikhtiyor Ropiev kävi tasoittamassa pelin.

Uzbekistan sai maalista virtaa ja tuli toiselle jaksolle Suomea paremmin. Antti Koivumäki kuitenkin piti lukemat tasoissa, ja jakson edetessä myös Suomen kenttäpelaajat alkoivat päästä peliin mukaan. Ensin Lassi Lintula ohjasi erikoistilanteen päätteeksi Suomen 2-1 johtoon, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin ottelun hahmoihin kuulunut Kunnas tuplasi suomalaisten johdon.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä lopussa Suomen ote hieman herpaantui ja Uzbekistan osoitti olevansa valmis tekemään töitä koko 40 minuuttisen. Vieraat lähtivät hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla, ja onnistuivatkin tuomaan itsensä ensin maalin päähän ja sitten tasoihin.

Päivää myöhemmin pelatun toisen ottelun kuva oli hieman erilainen. Uzbekistan aloitti pelin todella terävästi ja yllätti Suomen täysin housut kintuissa. Vain puolen minuutin jälkeen Khayrullo Solikhov vei vieraat johtoon, ja kahdeksan minuutin kohdalla Davron Choriev tuplasi Uzbekistanin johtoaseman.

Suomi sai kuitenkin aloitettua kirinsä paria minuuttia myöhemmin, kun Bene Filppu pääsi iskemään uransa ensimmäisen maaottelumaalin heti maajoukkuedebyytissään. Maaliin tekivät hienon esityön Jukka Kytölä ja Lintula. Kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan 2-2, kun Tuukka Pikkarainen kävi niittaamassa pallon röyhkeästi Uzbekistanin verkkoon.

Toinen jakso oli huomattavasti hitaampi tempoista peliä, eikä lisämaaleja enää nähty. Niinpä lopputuloksena oli toista kertaa peräkkäin tasapeli.

Vuoden 2021 MM-kisoissa jopa pudotuspeleihin edennyt Uzbekistan on ensi vuonna pelattavien MM-kisojen isäntämaa. Suomi puolestaan lähtee tavoittelemaan paikkaa MM-kisoista karsintojen viimeiseltä kierrokselta eli Elite Roundilta, joka alkaa syyskuussa. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Portugali, Georgia ja Armenia. Elite Roundin lohkovoittajat pääsevät suoraan MM-kisoihin, minkä lisäksi neljä parasta lohkokakkosta etenee MM-jatkokarsintaan.

Suomi – Uzbekistan 3-3 (6.8.)

1:18 1–0 Justus Kunnas
14:57 1–1 Ikhtiyor Ropiev
29:05 2–1 Lassi Lintula
31:44 3–1 Justus Kunnas
37:35 3–2 Davron Choriev
38:12 3–3 Khayrullo Solikhov

Suomi – Uzbekistan 2-2 (7.8.)

00:37 0–1 Khayrullo Solikhov
8:18 0–2 Davron Choriev
10:19 1–2 Bene Filppu
12:12 2–2 Tuukka Pikkarainen

Suomen joukkue Uzbekistan-otteluissa

Maalivahdit (3): 

Kasper Kangas, Akaa Futsal
Antti Koivumäki, S.S. Lazio Calcio A5
Juha-Matti Savolainen, KaDy

Kenttäpelaajat (19): 

Matin Ahmadi, Futsa MadMax
Henri Alamikkotervo, GFT
Jaakko Alasuutari, KS Constract Lubawa
Bene Filppu, KaDy
Miika Hosio, GFT
Eemeli Hänninen, KaDy
Jere Intala, Akaa Futsal
Tero Intala, Akaa Futsal
Eetu Kaikkola, GFT
Taneli Kohonen, FC Kemi
Justus Kunnas, Akaa Futsal
Aleksi Kylmälä, Vieska Futsal
Jukka Kytölä, KaDy
Vesa Lilja, FC Kemi
Lassi Lintula, MNK Square Dubrovnik
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Aleksi Pirttijoki, Akaa Futsal
Olli Pöyliö, Vieska Futsal
Iiro Vanha, MNK Olmissum


Brentford - Newcastle United