ComeOn

Futsalmiehet voittivat keskiviikkona Tanskan ja etenivät suoraan futsalin MM-karsintojen viimeiselle karsintakierrokselle.

Vantaalla nähtiin keskiviikkona Suomessa pelattujen futsalmaaotteluiden yleisöennätys, kun 1921 katsojaa seurasi futsalmiesten etenemistä MM-karsintojen päätöskierrokselle. Viikkoa aiemmin Suomea vastaan maalittomana tasapeliin jäänyt Romania jatkoi Elite Roundille lohkovoittajana, mutta voitto Tanskasta riitti Suomelle paikkaan neljän parhaan lohkokakkosen joukossa ja täten paikkaan karsintojen viimeisellä kierroksella.

Suomi paineisti Tanskaa heti ottelun alusta alkaen ja onnistui rikkomaan kuparisen jo kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Iiro Vanha viimeisteli avausmaalin Nis Bo Andersenin jalkojen välistä.

Ottelu jatkui Suomen hallinnassa, mutta myös Tanskalla oli omat paikkansa. Molemmat maalivahdit esittivät kuitenkin hyviä otteita, ja seuraavat kymmenen minuuttia pelattiin maaleitta. 13 minuutin kohdalla Miika Hosio vei kuitenkin Suomen kahden maalin johtoon Jaakko Alasuutarin hienon esityön jälkeen.

Kun toista jaksoa oli vanhentunut viisi minuuttia, kun Vanha iski jo toistamiseen Andersenin jalkojen välistä. Tämän jälkeen futsalmiehet hieman passivoittivat omaa pelaamistaan ja Tanska pääsi hallitsemaan palloa. Suomi kuitenkin puolusti fiksusti ja piti tanskalaiset pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Tuukka Pikkarainen varmisti Suomen voiton. Ayoub Sorensen toi Tanskalle vielä lohtua kavennuksen muodossa, mutta todellista vaaraa vierasjoukkue ei Suomen voitolle aiheuttanut.

Elite Roundin lohkoarvonta suoritetaan heinäkuussa. Viimeiselle karsintakierrokselle pääsee 20 joukkuetta, jotka arvotaan neljän joukkueen lohkoihin. Jokainen lohkovoittaja etenee suoraan vuoden 2024 MM-kisoihin. Lisäksi neljä parasta lohkokakkosta etenee jatkokarsintaan, jonka kaksi voittajaa saa niin ikään paikan lopputurnauksesta.

Suomi – Tanska 4-1 (2-0)

3:26 Iiro Vanha 1-0
13:31 Miika Hosio 2-0
25:07 Iiro Vanha 3-0
35:26 Tuukka Pikkarainen 4-0
38:30 Ayoub Sorensen 4-1


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal