Helmarit kaatoi keskiviikkona Cyprus Cupin viimeisessä ottelussa Romanian 4–0 ja varmisti turnauksen voiton. Saldoksi jäi kolme voittoa maalierolla 16–1.

Suomi nappasi keskiviikkona historiansa ensimmäisen Cyprus Cupin voiton, kun niin ikään turnausvoitosta taistellut Romania kaatui hienon esityksen päätteeksi 4–0.

Helmarit otti pelin hallintaansa heti alusta lähtien. Ensimmäinen paikka syntyi jo 4 peliminuutin jälkeen, kun Emmi Alanen pääsi tarjoilemaan maalin eteen Katariina Kosolalle, joka ei kuitenkaan aivan saanut osumaa palloon. Viisi minuuttia myöhemmin pallo oli Romanian maalissa, kun Jutta Rantala pääsi laukomaan Romanian puolustuksen epäonnistuttua katkoyrityksessään.

Ensimmäinen puoliaika jatkui Suomen kontrolloidessa peliä. Romania ei päässyt hyökkäämään lähes ollenkaan, kun Helmarit puolestaan vyörytti vaarallisia tilanteita yksi toisensa jälkeen. Hieman ennen taukoa Heidi Kollanen puski Joanna Tynnilän hienon keskityksen Romanian maaliin.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Helmarit hallitsi peliä täysin. Vaihtopelaajat Nora Heroum ja Sanni Franssi viimeistelivät vielä maalin kumpikin ja nostivat Suomen turnauksen maalimäärän kuuteentoista.

Aikaisemmissa otteluissaan Helmarit oli kaatanut Unkarin 8–0 ja Kroatian 4–1. Hyvien tulosten lisäksi positiivista oli se, että jopa kolme pelaajaa pääsi tekemään maajoukkuedebyyttinsä. Sekä Tynnilä, Nanne Ruuskanen että Milla-Maj Majasaari pelasivat Cyprus Cupissa ensimmäiset minuuttinsa A-maajoukkueessa.

Cyprus Cup aloitti myös uuden projektin marraskuussa Helmarien päävalmentajaksi nimitetyn Marko Salorannan johdolla. Saloranta on aiemmin valmentanut Suomen tyttömaajoukkueita, ja vei U17-tytöt kahdesti EM-kisoihin sekä kertaalleen MM-kisoihin. Helmarien peräsimessä hänen päätavoitteensa on lunastaa kisapaikka vuoden 2025 EM-kisoissa.

Suomen ottelutulokset Cyprus Cupissa

Kroatia – Suomi 1–4 (torstaina 16.2.)
3′ Eveliina Summanen 0-1
8′ Kristina Nevrkla 1-1
15′ Linda Sällström 1-2
62′ Olga Ahtinen 1-3
69′ Jutta Rantala 1-4

Suomi – Unkari 8–0 (sunnuntaina 19.2.)
21′ Kaisa Collin 1-0
35′ Vilma Koivisto 2-0
43′ Jenny Danielsson 3-0
67′ Linda Sällström 4-0
77′ Linda Sällström 5-0
78′ Linda Sällström 6-0
85′ Eveliina Summanen 7-0
88′ Jenny Danielsson 8-0

Suomi – Romania 4–0 (keskiviikkona 22.2)
9′ Jutta Rantala 1-0
43′ Heidi Kollanen 2-0
76′ Nora Heroum 3-0
84′ Sanni Franssi 4-0