Suomi pelaa maaliskuussa kaksi futsalin MM-karsintojen ottelua. Ensin vastassa on Romania Bukarestissa, minkä jälkeen Main Round huipentuu Vantaalla Tanskaa vastaan. Suomella on edelleen mahdollisuus lohkon kärkipaikkaan.

Suomi aloitti taipaleensa futsalin MM-karsinnoissa lokakuussa, jolloin se hävisi Main Roundin ensimmäisessä ottelussa Romanialle 1–2. Kuukautta myöhemmin kolmen joukkueen lohkon toisessa ottelussa kaatui kuitenkin Tanska 6–0, mikä jätti hyvät asetelmat maaliskuun ratkaiseviin otteluihin.

Futsalmiehet kohtaavat ensin Romanian vieraissa, minkä jälkeen Main Round huipentuu kotiotteluun Tanskaa vastaan. Ottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla, ja lippuja siihen vois ostaa lippu.fi-palvelusta.

Jos Suomi voittaa molemmat ottelunsa, on se hyvin suurella todennäköisyydellä lohkonsa ykkönen, mikä tietää varmaa paikkaa loppuvuodesta pelattavalla Elite Roundilla. Vuoden 2024 MM-kisoihin pääsevät joukkueet ratkaistaan Elite Roundin perusteella.

Myös neljä parasta lohkokakkosta selviävät suoraan Elite Roundille. Loput lohkokakkoset jatkavat Main Roundin pudotuspeleihin, jonka voittajat pääsevät myös Elite Roundille. Vähintään kaksi pistettä Main Roundin kahdesta viimeisestä ottelusta tietää Suomen MM-karsintojen jatkumista tavalla tai toisella.

Suomen MM-karsintaottelut maaliskuussa

Keskiviikkona 1.3. klo 19:00: Romania – Suomi (Bukarest)
Keskiviikkona 8.3. klo 18:10: Suomi – Tanska (Vantaa)

Suomen joukkue MM-karsintaotteluihin

Maalivahdit:
Kasper Kangas, Akaa Futsal
Antti Koivumäki, GFT
Juha-Matti Savolainen

Kenttäpelaajat:
Henri Alamikkotervo, GFT
Jaakko Alasuutari, KS Constract Lubawa
Miika Hosio, GFT
Jere Intala, KaDy
Jani Korpela, Bielsko-Biela
Sergei Korsunov, Bielsko-Biela
Justus Kunnas, Akaa Futsal
Aleksi Kylmälä, Vieska FS
Jukka Kytölä, Italservice Pesaro
Vesa Lilja, FC Kemi
Lassi Lintula, Piast Gliwice
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Olli Pöyliö, Riemu
Iiro Vanha, Akaa Futsal


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth