Jalkapallovuosi 2023 on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia tapahtumia. Fifan alaisista kilpailuista tänä vuonna järjestetään muun muassa seurajoukkueiden MM-kisat, U20-ikäluokan MM-kisat, U17-ikäluokan MM-kisat ja rantajalkapallon MM-kisat. Vuoden selvästi suurin tapahtuma on heinä-elokuussa pelattavat naisten MM-kisat.

Fifan alaiset kilpailut käynnistyvät vuoden 2023 osalta heti alkuvuodesta, kun seurajoukkueiden MM-kisat pelataan Marokossa 1.–11. helmikuuta. Turnaukseen osallistuu yksi seurajoukkue kaikista seitsemästä maanosasta, ja sen voittaja kruunataan seurajoukkueiden maailmanmestariksi. Osallistuvat joukkueet ovat Real Madrid, Flamengo, Al-Hilal, Wydad Casablanca, Seattle Sounders, Auckland City ja Al Ahly.

Kansainväliset jalkapallotapahtumat jatkuvat vielä helmikuussa, kun Uusi-Seelanti emännöi historian ensimmäisiä maanosien välisiä naisten MM-jatkokarsintoja. Kamerun, Chile, Taiwan, Haiti, Panama, Papua-Uusi-Guinea, Paraguay, Portugali, Senegal ja Thaimaa kisaavat 17.–23. helmikuuta kolmesta viimeisestä paikasta kesällä pelattaviin naisten MM-kisoihin.

Vuoden 2023 jalkapallon naisten MM-kisat alkavat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta. Turnauksen avajaispäivänä pelataan kaksi ottelua: ensimmäisessä kohtaavat Uusi-Seelanti ja Norja Aucklandissa, jälkimmäisessä Australia ja Irlanti Sydneyssä.

Naisten MM-kisoihin osallistuu ensimmäistä kertaa koskaan 32 joukkuetta ja ne kestävät kokonaisen kuukauden. Finaali pelataan elokuun 20. päivä Sydneyssä.

Sitä ennen pelataan kuitenkin nuorten arvokisoja. Vuoden 2023 U20 MM-kisat pyörähtävät käyntiin 20. toukokuuta. Turnaus järjestetään Indonesiassa ja se kestää 11. kesäkuuta asti. Yhteensä 12 joukkuetta on tähän mennessä selvittänyt tiensä lopputurnaukseen, ja loput 12 joukkuetta selviävät alkuvuoden aikana.

Lisäksi U17 MM-kisat pelataan Perussa loppuvuodesta 2023. Turnaukseen osallistuu niin ikään 24 joukkuetta ja se pelataan 10. marraskuuta – 2. joulukuuta.

Vuoden kruunaa joulun alla Arabiemiraateissa pelattavat rantajalkapallon MM-kisat, joihin selviää tämän vuoden aikana päättyvien karsintojen kautta 16 joukkuetta.


Brentford - Newcastle United