Suomi kohtasi Norjan perjantaina Oslossa pelatussa harjoitusmaaottelussa. Peli päättyi 1-1 tasalukemiin Benjamin Källmanin ja Aleksander Sørlothin onnistutua maalinteossa.

Huuhkajat aloitti ottelun Norjaa vastaan aktiivisella otteella. Voimakas prässipelaaminen vaikeutti isäntien pelinrakentelua merkittävällä tavalla ja Suomi vastasikin ottelun alun parhaista maalintekopaikoista.

Marcus Forss iski pallon verkkoon jo toisella peliminuutilla, mutta osuma hylättiin kuitenkin paitsiona. Middlesbrough’n hyökkääjälle siunaantui toinen tilaisuus hetkeä myöhemmin, mutta hänen laukauksensa viuhui hieman maalin ohi.

Hetkeä ennen ensimmäisen puolituntisen täyttymistä Benjamin Källman oli hyvässä tekopaikassa Norjan maalin takatolpalla, mutta Cracovian mies ei kuitenkaa päässyt palloon.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon 32. peliminuutin kohdalla, kun hetkeä aiemmin tuhlaillut Källman puski Daniel O’Shaughnessyn nappikeskityksen verkon perukoille.

Norja piristyi Suomen avausmaalin jälkeen ja pystyi luomaan useita vaarallisia tilanteita. Suomen maalia vartioinut Lukas Hradecký selvitti kuitenkin isäntien lähentely-yritykset, joten tauolle siirryttiin Huuhkajien 1-0 johdossa.

Suomen peli lässähti toisella jaksolla – Tasapeli oikeutettu lopputulos

Toinen jakso sai Markku Kanervan ryhmän kannalta surkean alun, kun Alexander Sørloth niittasi lähes välittömästi pelin tasoihin. Huuhkajien puolustus nukahti tilanteessa pahemman kerran ja norjalainen pääsi viimeistelemään vapaasti maalin edestä.

Tasoituksen jälkeen Norja haki vimmatusti johto-osumaa, mutta Suomen puolustus kesti Hradeckýn suosiollisella avustuksella. Pelin tempo alkoi pikkuhiljaa laskemaan ja isäntäjoukkueenkin kovin hyökkäysinto laantui.

Suomi sai muutaman puolittaisen paikan vastaiskujen kautta, mutta Ørjan Nyland sai olla melko rauhassa Norjan maalilla.

Kotijoukkue antoi painetta Huuhkajien päätyyn ottelun loppua kohden ja loi pari hyvää tilannetta. Huuhkajat kuitenkin puolustivat yhtenäisesti ja tasapeli oli pelitapahtumiin nähden suhteellisen oikeutettu lopputulos.