Helmarit kohtasi Walesin Espanjassa pelatussa harjoitusmaaottelussa. San Pedro del Pinatarissa pelattu kamppailu päättyi 1-1 tasalukemiin. Ottelun maaleista vastasivat Carrie Jones ja Eveliina Summanen.

Suomi aloitti pirteästi lauantaina Walesia vastaan pelatun harjoitusmaaottelun. Helmarit dominoivat kenttätapahtumia ensimmäisen puolituntisen ajan luoden muutamia maukkaita maalintekopaikkoja.

Ruuti oli kuitenkin märkää ja ensimmäisestä osumasta vastasikin Walesin Carrie Jones. Keskikenttäpelaaja nousi Suomen rangaistusalueelle ja viimeisteli täysin vapaasti takatolpalta Jess Fishlockin nappisyötöstä.

Avausmaalin jälkeen Wales sai pelistä enemmän otetta ja puntit tasoittuivat selkeästi. Erikoistilanteet aiheuttivat Suomelle vaikeuksia, mutta tauolle lähdettiin kuitenkin 0-1 lukemissa.

Toisella jaksolla Suomi jälleen ryhdistäytyi ja pystyi pakottamaan peliä Walesin kenttäpäätyyn. Helmarit prässäsivät aggressiivisesti ja vastustajan pelinrakentelua pystyttiin häiritsemään merkittävästi.

Hyvästä hallinnasta huolimatta varsinaiset huippupaikat jäivät syntymättä ensimmäisen vartin aikana.

Hieman ennen 70 peliminuutin täyttymistä kuitenkin helähti, kun Ria Örlingin syöttö osui Wales-puolustaja Morgan Rogersin käteen. Pallo vietiin pilkulle ja Eveliina Summasen kylmänviileä viimeistely toi Suomen tasoihin.

Maalin jälkeen Helmarit hakivat raivokkaasti seuraavaa osumaa Walesin tyytyessä puolustamaan. Suomelle siunaantui muutama huippupaikka, mutta viimeistely ontui tärkeillä hetkillä.

Wales vaihtoi ottelun aikana maalivahtiaan ja Laura O’Sullivanin tilalle tullut Olivia Clarke otti lopussa muutaman tärkeän kopin.

Lisämaaleja ei nähty, joten Helmareiden oli tyytyminen tasapeliin suhteellisen eheän esityksen jälkeen. Joukkueet kohtaavat toistamiseen samalla stadionilla ensi viikon tiistaina.

Juttua muokattu 14.11 klo 15:21. Puoliajalle lähdettiin Walesin 1-0 johdossa, eikä 1-1 tasatilanteessa, kuten uutisessa aiemmin väitettiin. Suomen maalintekijän nimi korjattu.