Suomi pelasi perjantaina 1–1 tasapelin Slovakian kanssa, eikä onnistunut nousemaan Irlannin edelle lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa. Ottelua hallinneelle Suomelle tasapeli oli pettymys, sillä se saattoi maksaa paikan vuoden 2023 MM-kisoissa.

Suomi jäi perjantai-iltana kirvelevän tasapeliin Slovakian vieraan Trnavassa vuoden 2023 MM-kisojen karsinnoissa. Helmarit hallitsi ottelua läpi ysikymppisen, ja voitti pelin maalintekoyritykset peräti 12–3, mutta ei onnistunut käyttämään paikkoja hyödykseen.

Helmarit sai otteluun parhaan mahdollisen alun. Tuija Hyyrysen vapaapotku kaukaa kentän oikealta laidalta yllätti Slovakian maalivahdin Maria Korenciovan ja painui suoraan maaliin. Maalin jälkeen Suomi jatkoi paineistamistaan. Sekä Eveliina Summanen että Essi Sainio olivat lähellä lisätä Helmareiden johdon kahteen.

Suomen tuhlailu kostautui ottelun 16. minuutilla, kun Martina Šurnovská ohitti Tinja-Riikka Korpelan ja toi Slovakian tasoihin.

Puoliaika jatkui kuitenkin Suomen komennossa, eikä Slovakialla ollut juuri enempää maalipaikkoja. Helmarit sen sijaan kävi lähellä maalintekoa niin Sainion kuin Ria Ölinginkin toimesta. Vaarallisimpana pelaajana hääri Adelina Engman, joka syötti Ölingin vetopaikkaan ja karkasi puoliajan lopussa läpiajoon.

Tauolle siirryttiin kuitenkin 1–1 lukemissa.

Ensimmäisellä jaksolla lähinnä vastahyökkäyksiin tukeutunut Slovakia tuli toiselle puoliajalle huomattavasti terävämpänä, ja onnistui painamaan pelin painopisteen Suomen kenttäpäätyyn. Lähimpänä maalintekoa kävi kuitenkin Suomi. Ensin Korenciova torjui hienosti Summasen kovan kaukolaukauksen. Seuraavasta kulmapotkusta pallo päätyi jo Slovakian maaliviivalle, muttei kuitenkaan maaliin asti.

Slovakian hyvän vaiheen jälkeen ote siirtyi jälleen Helmareille, ja ottelun loppu pelattiin Slovakian päädyssä. Useasta hyvästä maalintekopaikasta huolimatta Suomi ei onnistunut iskemään ottelussa toista maalia, ja Trnavassa päädyttiin pistejakoon.

Ratkaisiko tasapeli MM-kisapaikan kohtalon?

Tasapeli oli Suomelle katkera, sillä joukkue olisi voitolla noussut lohkokakkoseksi kolme pisteen päähän Irlannista. Nyt joukkueet ovat tasapisteissä, kun Suomella on kolme ja Irlannilla neljä ottelua pelaamatta. Vain lohkokakkonen jatkaa MM-jatkokarsintaan.

Kumpikin joukkueista kohtaa vielä lohkoa puhtaalla pelillä johtavan Ruotsin. Lisäksi Suomi ja Irlanti kohtaavat toisensa 1. syyskuuta Irlannissa. Jos Helmarit olisi voittanut Slovakiaa vastaan, olisi voitto keskinäisestä ottelusta Irlantia vastaan todennäköisesti riittänyt paikkaan jatkokarsinnoissa. Nyt edes voitto ei välttämättä riitä huonommalla maalierolla operoivalle Suomelle.

Helmarit hallitsi peliä Slovakiaa vastaan lähes täysin, mutta voi olla, että maalipaikkojen tuhlailu kostautuu vielä MM-kisapaikan menettämisen muodossa. Vuoden 2023 naisten MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ensi vuoden heinä- ja elokuussa.

Helmarien MM-karsinnat jatkuvat huomenna tiistaina klo 18:15 Georgiaa vastaan pelattavalla ottelulla. Peli pelataan Helsingissä Bolt Arenalla.