Helmarit nimettiin huhtikuun elintärkeisiin MM-karsintaotteluihin keskiviikkona. Kahdella voitolla paikka vuoden 2023 naisten MM-kisoissa pysyisi edelleen joukkueen omissa käsissä.

Suomi kohtaa huhtikuussa kahdessa elintärkeässä karsintaottelussa Slovakian ja Georgian. Slovakiaa vastaan Helmarit pelaa 8. huhtikuuta Trnavassa. Georgian joukkue saa vastaansa tiistaina 12. huhtikuuta Bolt Arenalla Helsingissä.

Suomi on tällä hetkellä karsintalohkonsa kolmantena kuudella pisteellä. Toisena oleva Irlanti on kuitenkin vain pisteen edellä. Slovakia tulee Helmarien perässä neljäntenä neljällä pisteellään. Ruotsi on karannut jo lähes varmaan lohkovoittoon, sillä se johtaa karsintalohkoa 15 pisteellä. Georgian pistetili on vielä avaamatta.

Ruotsi ja Slovakia ovat pelanneet viisi ottelua, muilla joukkueilla otteluita on takana neljä. Jokainen joukkue pelaa MM-karsintojen aikana kahdeksan peliä.

Sekä Suomi että Irlanti pelaavat vielä kertaalleen lohkon kaikkia muita joukkueita vastaan. Keskinäinen ottelu on edessä 1.9.

Tilaisuuden yhteydessä Palloliitto myös varmisti, että Suomi pelaa karsintojen viimeisen kotiottelunsa Ruotsia vastaan Turun Veritas Stadionilla. Ottelu pelataan 6.9.

Vuoden 2023 naisten MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Lopputurnaukseen pääsee ensimmäistä kertaa 32 joukkuetta. Euroopan karsinnoista jokainen lohkovoittaja etenee suoraan MM-kisoihin ja jokainen lohkokakkonen MM-jatkokarsintaan.

Helmarien MM-karsintaottelut huhtikuussa

8. huhtikuuta klo 21:30 Slovakia – Suomi, Trnava
12. huhtikuuta klo 18:15 Suomi – Georgia, Helsinki

Helmarien joukkue huhtikuun MM-karsintaotteluihin

Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC
Paula Myllyoja, RCD Espanyol
Katriina Talaslahti, FC Fleury 91
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Anna Westerlund, Åland United
Anna Auvinen, UC Sampdoria
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Eva Nyström, Hammarby IF
Emma Koivisto, Brighton and Hove Albion
Tuija Hyyrynen, Juventus FC
Nora Heroum, SS Lazio
Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
Emmi Alanen, Kristianstads DFF
Ria Öling, FC Rosengård
Olga Ahtinen, Linköpings FC
Essi Sainio, HJK
Adelina Engman, Hammarby IF
Kaisa Collin, AIK
Juliette Kemppi, IFK Kalmar
Jutta Rantala, Vittsjö GIK
Sanni Franssi, Real Sociedad
Linda Sällström, Vittsjö GIK
Jenny Danielsson, AIK
Heidi Kollanen, KIF Örebro
Amanda Rantanen, KIF Örebro