Seuraava Suomen miesten futsalmaajoukkueen päävalmentaja on italialainen Sergio Gargelli. Kansallisen Futsal-Liigan kauden päättymisen jälkeen uudessa työssään aloittava päävalmentaja kertoo tavoitteekseen viedä Suomen futsalin MM-kisoihin.

Palloliitto on valinnut Sergio Gargellin uudeksi Suomen miesten futsalmaajoukkueen päävalmentajaksi. Keväästä 2021 Akaa Futsalia luotsannut italialainen tulee täyttämään tehtävässään suuret saappaat. Suomea edelliset yhdeksän vuotta valmentanut Mićo Martić vei futsalmaajoukkueen sen historian ensimmäisiin arvokisoihin ja lopulta aina futsalin EM-kisojen puolivälieriin asti.

Gargelli on kuitenkin innoissaan siitä, että pääsee jatkamaan Martićin aloittamaa työtä ja viemään Suomea entistä lähemmäs kohti maailman huippua.

– Olen todella innoissani ja otettu tästä mahdollisuudesta päästä aloittamaan aivan uudenlainen matka futsalin parissa. Ensiksi haluan kiittää Akaa Futsalia siitä, että he suhtautuivat tähän mahdollisuuteen positiivisesti. Lisäksi haluan tietysti kiittää Palloliittoa luottamuksesta. Edessä on iso vastuu, sillä Mićo on tehnyt upeaa työtä viime vuosina, ja lajin kehitys Suomessa on ollut suorastaan räjähdysmäistä. MM-unelmasta tulee seuraava konkreettinen tavoitteemme, Gargelli kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Myös Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on vakuuttunut siitä, että italialainen on oikea valinta viemään Suomen futsalmaajoukkuetta eteenpäin.

– Olemme iloisia, että saimme varmistettua erinomaisen jatkajan Mićo Martićin upealle työlle. Gargellilla on kokemus ja kyky ohjata Suomen futsalmaajoukkue kohti seuraavaa tasoa ja hänellä on myös laaja-alaista osaamista ottaa vastuuta futsalin strategian mukaisista kehitystoimenpiteistä maassamme, Lahti sanoi.

Tuore futsalmaajoukkueen päävalmentaja asettaa tavoitteeksi futsalin MM-kisat

Gargellin ensimmäinen haaste on syksyllä alkavat MM-karsinnat. Tuore futsalmaajoukkueen päävalmentaja on sitä mieltä, että historian ensimmäistä arvokisapaikkaa tulee käyttää ponnahduslautana vielä suurempiin asioihin. Seuraava tavoite onkin viedä Suomi futsalin MM-kisoihin.

– Heti syksyllä alkavat MM-karsinnat, joka on seuraava virallinen kilpailu, johon osallistumme. Tehdään tietysti heti parhaamme, että MM-unelma toteutuu. Tiedän, että aikaa on vähän, mutta meidän täytyy uskaltaa unelmoida, uskoa ja tavoitella yhä korkeampia tavoitteita EM-turnauksen jälkeenkin.

Italialainen luottaa siihen, että menestystä voidaan alkaa rakentaa aiemman menestyksen päälle. Oikotietä onneen ei kuitenkaan ole, Gargelli muistuttaa.

– Haluan jatkaa samalla kasvun polulla ja tietysti myös jatkaa menestymistä. Odotan innolla yhteistyötä Palloliiton, seurojen, valmentajien ja pelaajien kanssa. Yhteistyöllä voimme tehdä suomalaisen futsalin tulevaisuudesta vieläkin valoisampaa ja kirkkaampaa. Yksin en tätä tee, vaan siihen vaaditaan koko futsalyhteisön kovaa työtä. Menestys syntyy lopulta suunnitelmallisuuden ja suuren yhteisen työmäärän tuloksena.

Suomen futsalmaajoukkue voi luottaa siihen, että se saa Martićin työlle vähintään yhtä intohimoisen jatkajan.

– Rakastan valmentamista ja olen onnekas, kun saan tehdä sitä ammatikseni. Kaikki piilee intohimon voimakkuudessa omaa työtä kohtaan. Se intohimo välillä palauttaa maan pinnalle, ja välillä taas nostaa takaisin pystyyn tappion jälkeen. Joten intohimo on lisäarvoni ja sisäinen moottorini, ja yritän siirtää tämän positiivisen moottorin koko taustatiimille ja pelaajilleni, Gargelli kertoo.


Kanada - Uusi-Seelanti