Fifa julkisti vuoden viimeiset naisten rankingsijoitukset joulukuussa. USA piti kärkipaikkansa, Ranska ja Espanja kohensivat asemiaan kärkikymmenikössä ja Montenegro nousi jopa 13 sijaa. Suomi putosi kolme sijaa sijalle 28.

Edelliset Fifan naisten rankingsijoitukset julkaistiin elokuussa. Sen jälkeen maajoukkueet ovat pelanneet yli 300 virallista ottelua. Kuumimpana käyvät tällä hetkellä Euroopan MM-karsinnat vuoden 2023 MM-kisoihin, mutta samaan aikaa pelataan myös karsintoja ensi vuoden Aasian mestaruuskisoihin ja Afrikan mestaruuskisoihin.

USA pitää paikkansa rankingin kärjessä. Joukkue on viimeksi pudonnut ykköspaikalta vuonna 2017. Ruotsi piti kakkospaikkansa, jolle se kiipesi ensimmäistä kertaa viime elokuussa. Saksa on rankingin kolmonen.

Ranska nousi yhden sijan nelostilalle. Hollanti joutui tekemään tilaa putoamalla yhden pykälän. Toinen kärkikymmenikön nousija oli Espanja, joka nousi kymmenenneltä sijalta yhdeksänneksi, ohittaen Etelä-Korean. Yhdeksäs sija on Espanjan paras koskaan. Kahdenkymmenen parhaan joukkueen joukossa suurimman nousun teki Sveitsi, joka nousi kolme sijaa ja on nyt rankingin sijalla 17.

Alemmilta sijoilta löytyy vielä komeampia nousuja. Yksikään joukkue ei kerännyt jakson aikana niin paljoa pisteitä kuin Libanon, joka nousi viisi pykälää sijalle 140. Suurin nousija oli kuitenkin Montenegro, joka kiipesi peräti 13 sijaa ja löytyy nyt rankingin sijalta 85. Eniten Montenegron nousuun vaikutti Bosnia ja Hertsegovinasta saatu vakuuttava voitto.

Niger, Sierra Leone ja Etelä-Sudan ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana naisten virallisella rankinglistalla.

Suomen maajoukkue Helmarit putosi kolme pykälää ja löytyy nyt sijalta 28. Viimeksi Suomi on ollut näin alhaalla rankinginlistalla vuona 2019. Elokuussa Suomi oli sijalla 25, ja vuoden 2021 alussa Helmarit nousivat jopa rankingin sijalle 24. Kyseessä oli Suomen korkein rankingsijoitus seitsemään vuoteen.

Suomi pelasi vuoden 2021 aikana kuusi virallista karsintaottelua, joista Helmarit voittivat neljä ja hävisivät kaksi. Maukkaimpana voittona oli luonnollisesti helmikuussa otettu 1–0 voitto Portugalista, mikä toi Suomelle myös paikan ensi vuoden EM-kisoissa.

Harjoitusotteluita Suomi pelasi kolme, joista joukkue hävisi yhden ja pelasi kaksi tasan.


Kanada - Uusi-Seelanti