Pohjois-Amerikan NWSL:n Portland Thornsin riveissä pelaava Natalia Kuikka on yksi Helmareiden luottopelaajista. Captain’s Ball gaalassa jälleen vuoden naispelaajaksi valittu Kuikka pitää jo silmällä ensi kesän EM-kisoja.

Helmareiden Natalia Kuikka,26, oli päättyneellä kaudella suuressa roolissa seurajoukkueessaan Portland Thornsissa. Vahva kausi poiki toista kertaa peräkkäin valinnan vuoden naispelaajaksi.

– Otin valinnan vastaan hyvillä mielin. Minulla oli aika haastava kausi. Siirryin uuteen liigaan ja muutin kauas, mutta sain peliaikaa ja vastuuta. Minulle jäi kaudesta silti hyvä fiilis ja tästä pystyy jatkamaan sitten ensi kauteen.

Kausi Pohjois-Amerikassa oli Kuikalle ensimmäinen, mutta nainen sopeutui todella nopeasti uuteen ja vaativaan ympäristöön. Kaksi edellistä kautta Ruotsin Damallsvenskanissa pelannut nainen kertoi suurimmat eroavaisuudet sarjojen välillä.

– En oikein tiennyt mitä odottaa. Tiesin, että siellä pelaa kovia pelaajia ja edessä on uusia haasteita mihin en ollut tottunut. Osasin ottaa haasteet vastaan kuitenkin aika hyvin.

– Pelitempo oli paljon kovempi ja peli fyysisempää (Yhdysvalloissa). Myös pelityyli oli erilainen, mutta tempo oli se suurin juttu. Ratkaisut piti tehdä aina nopeasti.

Kuikka jatkaa Portlandissa myös tulevalla kaudella. Nainen myöntää, että myös ensi kesänä pelattava EM-lopputurnaus on jo mielessä.

– Se (EM-kilpailut) on tuonut tosi paljon lisää motivaatiota ja töitä on tehty paljon niiden eteen. Nyt meillä on mahdollisuus näyttää mistä meidät on tehty. Se on samalla monelle pelaajistamme mahdollisuus päästä näyttämään taitojaan ja sitä kautta mahdollisesti edistämään uraansa.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth