Joel Pohjanpalon loistovire Turkin liigassa sai jälleen jatkoa keskiviikkona, kun suomalainen teki Çaykur Rizesporin ainokaisen 1-1 tasapelissä Sivassporia vastaan. Maali oli helsinkiläislähtöiselle pelaajalle kauden viides täysosuma.

Çaykur Rizesporin viimeaikaiset nousujohteiset otteet saivat keskiviikkona jatkoa, kun Turkin Superliigan tyvipäässä oleva seura taisteli 1-1 tasapelin Sivassporin vieraana. Rizesporin urakka vaikeutui huomattavasti toisella puoliajalla, kun Alpek Potuk sai toisen keltaisen korttinsa myötä ulosajon.

Kotijoukkue käytti miesylivoimansa hyödykseen 72. minuutin kohdalla, kun nigerialaishyökkääjä Olarenwaju Kayode teki ottelun avausmaalin. Vierasjoukkueen tasoitus nähtiin kuitenkin vain kahta minuuttia myöhemmin, kun Joel Pohjanpalo osui Fernandro Boldrinin esityön jälkeen. Brasilialinen nousi taitavasti boksiin ja lähetti pallon kohti Pohjanpaloa, jonka laukaus etukulmaan ohitti Sivassporin maalivahdin Ali Şaşal Vuralin.

Tasoituksen jälkeen Rizespor joutui kuitenkin melkoiseen mankeliin kotijoukkueen hakiessa hanakasti ottelun voittomaalia. Pohjanpalo ja kumppanit taistelivat kuitenkin loppuun asti ja pystyivät nappaamaan pisteen alivoimaisena. Ottelun lisäajalla nähtiin toinenkin ulosajo, kun vieraiden Fabrício Baiano lensi niin ikään toisen keltaisen kortin saattelemana ulos. Pian tämän jälkeen ottelun erotuomari vihelsi kuitenkin pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, joten toinen ulosajo oli enää kosmetiikkaa.

Rizespor on ollut nyt todella hankalan alkukauden jälkeen kolmessa perättäisessä ottelussa voittamaton ja on pystynyt nousemaan sijalle 17. Joukkueen viidestä edellisestä ottelusta on tullut vain yksi tappio. Tässä on auttanut myös Pohjanpalon uudelleen löytynyt maalijyvä.

Lähde: SuomiFutis


Brentford - Newcastle United