HJK julkaisi tänään verkkosivuillaan kovan siirtouutisen, kun Jukka Raitala palaa joukkueen riveihin MLS-seura Minnesota Unitedista. Yksi Huuhkajien viimevuosien vakiokasvoista ehti viettää 12 edellistä vuotta ulkomailla.

Keravan Pallo-75:n kasvatti Jukka Raitala,33, ehti edustaa myös HJK:ta junioritasolla. Klubin edustusjoukkueessa viimeksi vuonna 2009 pelannut puolustaja on ehtinyt urallaan pelata niin Saksan, Espanjan, Hollannin, Tanskan ja Norjan sarjoissa. Edelliset viisi kautta mies on palloillut Pohjois-Amerikassa. Pitkän ulkomaankiertueen jälkeen Suomeen palaaminen tuntui Raitalasta oikealta valinnalta.

– Olen äärettömän iloinen sopimuksesta. Tuntuu hyvältä palata Helsinkiin tuttuun seuraan ja ympäristöön. Urheilullisesti nälkä on kova, haluan jatkaa seuran kehittämistä ja tuoda oman kokemukseni sekä arvoni seuraan.

– HJK:ssa on jatkuvasti nuoria ja lahjakkaita pelaajia, joiden kanssa pääsee tekemään töitä päivittäin ja puskemaan heitä eteenpäin. Silloin, kun olin itse nuorena täällä, niin täällä oli paljon kokeneita konnia, jotka jaksoivat hengittää niskaan. Olen tosi kiitollinen siitä.

Myös HJK:n puolelta oltiin tyytyväisiä pitkän linjan konkarin tehtyä sopimuksen joukkueen kanssa.

– Hienoa saada kokenut A-maajoukkueen paluumuuttaja vahvistamaan meidän puolustusta. Jugi pystyy pelaamaan puolustuslinjassa usealla eri paikalla ja hänen peruspelaaminen pelin eri vaiheissa on korkeaa tasoa, HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula kertoi.

Raitala on jo HJK:n toinen kovan profiilin paluumuuttaja, kun seura tiedotti aiemmin tehneensä sopimuksen Joona Toivion kanssa. Kokemuksesta homma ei ainakaan jää kiinni tulevalla kaudella.


Kanada - Uusi-Seelanti