Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva toimii Ylen asiantuntijana ensi vuonna Qatarissa pelattavissa jalkapallon MM-kilpailuissa.

Vaikka Suomen MM-kisaunelma ei tällä kertaa toteutunut, Markku Kanerva tulee seuraamaan Qatarin lopputurnausta tiiviisti. Mies oli intoa täynnä päästyään mukaan Ylen asiantuntijatiimiin.

– Lähden erittäin innokkain ja iloisin mielin tehtävään. Tämä on varmaan toiseksi paras paikka katsoa kisoja. Toivon, että pystyn jotain antamaan ja tuomaan asiantuntemusta. Uskon, että tulee hienot kisat.

Yle ja MTV näyttävät yhdessä ensi vuonna pelattavan MM-lopputurnauksen. Yle näyttää 42 ottelua, mukaanlukien avausottelun ja finaalin. MTV televisioi loput 22 peliä.

Huuhkajat pelaa seuraavan kerran kilpailullisessa mielessä ensi kesäkuussa, kun Kansojen liiga jatkuu. Kanervan mukaan lohkoarvonnan tulos oli kelvollinen.

– Unelma- tai painajalaislohko ei toteutunut. Mentiin siitä välistä. Varmaan tulee tasaisia pelejä ja ristiin pelaamista. Uskon, että meillä on mahdollisuudet tässä lohkossa voittaa ja nousta A-liigaan.

Lohkossa on jälleen Suomelle erittäin tuttu vastustaja Bosnia ja Hertsegovina. Maat ovat ottaneet yhteen useasti viime vuosina.

– Mietimme juuri viime pelin jälkeen, että oli upea suoritus joukkueelta, mutta toivottavasti ei tarvitse vähään aikaan tulla Zenicaan. Miten sitten kävikään?

– En tiedä, onko meillä henkinen yliote heitä vastaan. Neljä kertaa pelattu: Kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. En tiedä, toivoivatko he meitä lohkoon. Kiva nähdä, miten käy, Kanerva tuumi.

Tapaus Urho Nissilä

Kanerva otti kantaa myös runsaasti mediassa esillä olleeseen Urho Nissilän mahdolliseen seurasiirtoon. Nissilän uskotaan siirtyvän Etelä-Korean liigan Suwon FC:n riveihin.

– Totta kai toivon, että pelaajat pelaavat mahdollisimman korkealla tasolla. Pelaajat tekevät omat ratkaisunsa. Jos siirto toteutuu, totta kai se on eksoottinen paikka. Rehellisesti sanoen en voi sanoa tasosta vielä hirveästi.

– Uskon, että Urho miettii omia ratkaisuja tarkkaan. On tässä monia muitakin pelaajia, jotka miettivät seuran vaihtoa. Toivottavasti he tekevät järkeviä ratkaisuja. Tärkeintä on, että pelaajat löytävät roolinsa, saavat vastuunsa ja saavat minuutteja. On ensiarvoisen tärkeää, että pelaajilla on hyvä rutiini.

Lähde: Yle


Kanada - Uusi-Seelanti