Ryminällä Huuhkajien pelaavaan kokoonpanoon noussut Leo Väisänen pelasi loistavan kauden Ruotsin Allsvenskanissa. Hänen seurajoukkueensa Elfsborg palkitsi miehen vuoden parhaana pelaajana.

Leo Väisäsen,24, kohdalla on riittänyt siirtospekulaatioita jo pidemmän aikaa. Lähteiden mukaan Väisäsen perässä on ollut useita Eurooppalaisia huippuseuroja, mutta virallisia siirtotarjouksia ei ole vuotanut julkisuuteen.

Ruotsalaisen Studio Allsvenskanin mukaan MLS-seura Austin FC on todennäköinen vaihtoehto Väisäsen ensi kauden osoitteeksi. Austinissa pelaa ennestään jo entinen Suomen maajoukkueen pelaaja Alexander Ring, joka toimii myös texasilaisjoukkueen kapteenina. Muut rapakon takana pelaavat suomalaispelaajat ovat Minnesota Unitedin Jukka Raitala ja Robin Lod, sekä Montréal CF:n Lassi Lappalainen. MLS voisikin toimia seuraavana askeleena myös Väisäsen uralla.

Allsvenskan on hyvätasoinen liiga, mutta Ruotsissa pidetään jo varmana, että suomalaista kutsuu isommat pelit. MLS ei missään nimessä ole Euroopan huippusarjojen tasolla, mutta liigasta löytyy useita huippupelaajia. Sarjan vetovoima kasvaa jatkuvasti, ja pelin taso kehittyy sitä mukaa.

Väisänen esiintyi vakuuttavasti Huuhkajien takalinjoilla MM-karsinnoissa

Väisänen on täyttänyt Huuhkajissa roolinsa loistavasti. Kun mies pääsi pelaavaan kokoonpanoon, oli häntä vaikea enää sivuuttaa Suomen puolustuslinjasta. Nuorukainen nousi nopeasti Huuhkajien nokkimisjärjestyksessä maajoukkueen monivuotisten konkareiden Paulus Arajuuren, sekä Joona Toivion ohi. Vastuuta on myös luvassa jatkossakin, toteutuu seurasiirto tai ei.

On mahdotonta tässä vaiheessa sanoa, mihin suuntaan Väisäsen ura kehittyy, mutta potentiaalia miehellä riittää pelata myös Euroopan kovimmissa sarjoissa. Iso rooli rapakon takana saattaisi kuitenkin antaa lisävalmiuksia ja tarvittavaa itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Lähde: SuomiFutis


Kanada - Uusi-Seelanti