Suomen A-maajoukkueessa 7 ottelua pelannut Moshtagh Yaghoubi on lähteiden mukaan lähellä siirtymistä AC Oulun riveihin.

HIFK:ssa hienon kauden pelanneen Moshtagh Yaghoubin,27, uutisoidaan olevan aikeissa vaihtaa maisemaa ensi kaudeksi. MTV:n tietojen mukaan mies olisi siirtymässä Helsingistä AC Oulun riveihin.

HIFK:n kausi päättyi Veikkausliigan Mestaruussarjan kuudennelle sijalle, eikä joukkue pystynyt lunastamaan siihen kohdistettuja kovia odotuksia. AC Oulun kausi oli sitäkin hankalampi ja se jäi Haastajasarjan toiseksi viimeiselle sijalle. Joukkueen sarjapaikka säilyi kuitenkin liigakarsinnan jälkeen.

Oululaisseuran päävalmentaja Ricardo Duarte on kuitenkin pystynyt solmimaan tärkeitä jatkosopimuksia, kun Dennis Salanovic ja Magnus Bretenmoser jatkavat joukkueen riveissä. Myös FK Minskistä hankitun argentiinalaisen Michael Lopezin odotetaan olevan tärkeässä roolissa alkavalla kaudella. Joukkueen vahvistukset huomioon ottaen on helppo kuvitella voimakastahtoisen Yaghoubin olevan kiinnostunut Duarten projektista.

Afganistanilaissyntyinen pelaaja on parhaimmillaan yksi Veikkausliigan valovoimaisimmista tähdistä, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa. Kun peli ei toimi, miehen hermokontrolli saattaa silloin tällöin pettää. Hieman mielialapelaajan maineessa olevan Yaghoubin taidot ovat kuitenkin kiistattomat ja jos hän tosiaan on jättämässä HIFK:n taakseen, moni seura on varmasti hänen kintereillään.

Hongasta maailmalle ponnistanut Yaghoub on Veikkausliigan lisäksi ehtinyt pelata Latvian, Venäjän, sekä Kazakstanin liigoissa. Lopullinen läpimurto ulkomailla on kuitenkin jäänyt tekemättä ja polku kuljetti miehen takaisin Suomeen. Yaghoubi ei ole kuitenkaan vielä iällä pilattu, joten yksi loistava kausi Veikkausliigassa saattaisi jälleen avata portteja Suomen rajojen ulkopuolella. Potentiaalia miehellä riittää vaikka muille jakaa.


Kanada - Uusi-Seelanti