Pikkuhuuhkajien Oliver Antman palkittiin hiljattain Captain’s Ball gaalassa vuoden parhaimpana alle 21-vuotiaana pelaajana. Nuorukaisen selkeänä tavoitteena on nousta Suomen A-maajoukkueen mukaan.

FC Nordsjaellandin Oliver Antman sai palkinnon hyvistä otteistaan, kun hänet valittiin hiljattain parhaana suomalaisena alle 21-vuotiaana pelaajana. Seurajoukkuekausi on ollut rankka, joten Antman osasi arvostaa kovalla työllä saavutettua palkintoa.

– Se on tosi iso kunnia, ja arvostan tunnustusta erittäin paljon. Se osoittaa, että olen tehnyt asioita hyvin tällä kaudella, vaikka se onkin ollut rankka. Tämä oli hieno päätös vuodelle, ja tästä on hyvä jatkaa.

Antmanin entinen valmentaja, sekä pitkän linjan jalkapallovaikuttaja Pertti Kemppinen palkittiin samaisessa gaalassa Jyrki Heliskoski-kunniapalkinnolla, työstään lasten jalkapallon parissa.

– Olen erittäin iloinen Pertin puolesta. Hän, jos joku, ansaitsee palkinnon työstään. Pertti valmensi minua viikoittain kaksivuotiaasta 14-vuotiaaksi asti. En varmasti olisi tässä pisteessä ilman häntä, Antman kertoo.

Nordsjaellandin kausi on ollut todella kaksijakoinen. Joukkue oli parhaimmillaan mukana Tanskan Superliigan kärkikahinoissa, mutta rämpii tällä hetkellä 11 ottelun voitottomassa putkessa. Maan sarjat ovat nyt joulutauolla ja Antman palaa harjoituksiin vasta tammikuun alussa.

– Syksy oli meille tosi vaikea. Aloitimme hyvin, mutta syys-marraskuussa emme voittaneet peliäkään ja tipuimme cupista. Emme pelanneet huonosti etenkään viimeisten kierrosten aikana, mutta tulokset ovat olleet huonoja. Meidän täytyy joka tapauksessa parantaa joukkueena paljon.

Vaihtopenkki tuli Antmanille alkukaudella erittäin hyvin tutuksi, mutta syksyn pimetessä vastuu alkoi lisääntymään. Suomalainen teki syyskaudella yhteensä neljä maalia cupissa ja liigassa, jotka ruokkivat itseluottamusta.

– Vaikken saanut alkukaudella peliminuutteja, koin koko ajan olevani valmis. Viimeisillä kierroksilla sain paljon vastuuta ja myös onnistumisia, mistä olen tosi iloinen. Olen tyytyväinen omaan panokseeni, vaikka aina voi tietenkin pelata paremmin.

Antmanin tulevaisuuden tavoitteet ovat selvillä – Riittävätkö näytöt Huuhkajiin?

Parin vuoden tauon jälkeen tällä kaudella Pikkuhuuhkajiin palannut Antman oli välittömästi yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Mies kertoo kuitenkin rohkeasti, että A-maajoukkueessa pelaaminen on selkeä tavoite.

– Olin iloinen, että sain syksyn aikana paljon vastuuta maajoukkueessa. Pelissäni oli hyviä juttuja, mutta parannettavaa jäi paljon. Esimerkiksi helppoja pallonmenetyksiä tuli vielä liikaa. Niistä kuitenkin opitaan.

– Olen aina tavoitellut suuria asioita, ja A-maajoukkue on ollut tavoitteenani jo parin vuoden ajan. En tiedä, milloin nousen Huuhkajiin, mutta toivottavasti pian. Teen sen eteen paljon töitä – kun kutsu (käy), tiedän olevani 100-prosenttisesti valmis.


Brentford - Newcastle United