Huuhkajissa otteillaan ihastuttaneen Urho Nissilän uutisoidaan olevan erittäin lähellä seurasiirtoa. Tällä hetkellä vielä KuPS:n kirjoilla olevan miehen kerrotaan siirtyvän suurella todennäköisyydellä Etelä-Koreaan.

Veikkausliigan vuoden pelaajaksi valittu KuPS:n Urho Nissilä,25, iski kauden aikana kuopiolaisjoukkueelle 8 maalia, jonka lisäksi taituri jakoi kahdeksan maalisyöttöä.

25-vuotiaan pelaajan lähtemisellä muihin maisemiin on ehditty spekuloida jo väsymiseen asti, mutta tuskin kukaan osasi odottaa, että miehen todennäköisin uusi osoite löytyy Etelä-Koreasta. Maan pääsarjaseura Suwon FC:n kerrotaan olevan todella lähellä sopimusta Nissilän kanssa. Miehen nimi löytyy jopa joukkueen Wikipedia-sivuilta. Huhujen mukaan suomalainen hankitaan korvaamaan varusmiespalvelukseen lähtenyttä Lee Young-Jaeta.

Belgiassa ja Hollannissa aiemmin pelannut Nissilä ei ole tähän mennessä pystynyt tekemään läpimurtoa Suomen rajojen ulkopuolella. Mies on kuitenkin kehittynyt parin viime vuoden aikana valtavasti ja se näkyi myös lisääntyneenä vastuuna Huuhkajissa. Walesia vastaan tapahtuneen debyyttinsä jälkeen, mies kuului säännöllisesti Markku Kanervan pelaavaan miehistöön MM-karsinnoissa.

Nissilä itse on suoraan myöntänyt, että ensisijainen tavoite on pelata ulkomailla. Hän kertoi hiljattain Savon Sanomien haastattelussa, ettei uutta seuraa vielä ole, mutta uskovansa seuraavan osoitteen löytyvän vuoden loppuun mennessä.

– Kysyntää on kyllä riittänyt ja vaihtoehtoja on paljon. Mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa ja pitää katsoa rauhassa paras vaihtoehto.

Mies ei ole kuitenkaan ottanut liikaa stressiä asiasta.

– Olen kauden jälkeen lomaillut ja pitänyt itse kuntoa yllä – enimmäkseen lomaillut. Toivottavasti uusi osoite selviää joulukuun aikana.

 

Lähteet: SuomiFutis, Savon Sanomat


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth