Huuhkajien Joel Pohjanpalo oli lauantaina liekeissä, iskettyään kaksi maalia, kun hänen joukkuensa Çaykur Rizespor peittosi Göztöpen 3-1 Turkin Superliigan ottelussa.

Joel Pohjanpalo päätti pitkän maalittoman putkensa lauantaina, kun hän viimeisteli kaksi maalia Göztepeä vastaan. Vahvana pääpelaajana tunnettu Pohjanpalo puski ensimmäisen puoliajan lopulla kulmapotkusta joukkueensa ensimmäisen maalin. Miehen edellinen osuma Turkin pääsarjassa oli syntynyt lokakuun alussa, joten samalla yli kahden kuukauden maaliton putki tuli päätökseensä.

Ottelun 77. minuutilla Çaykur Rizesporille tuomittiin rangaistuspotku, jota suomalainen asteli antamaan. Vasempaan alakulmaan suuntaunut laukaus kimposi verkon perukoille Göztöpen maalivahdin Irfan Egribaytatin sormien kautta, joten Pohjanpalon ottelun toinen, sekä koko kauden neljäs maali oli tosiasia.

Voittonsa avulla Rizespor nousi kolmeentoista pisteeseen ja pois sarjan viimeiseltä sijalta. Joukkueen kausi on ollut todella vaikea, sen voitettua 16 otteluta vain neljä. Yksi tasapeli ja peräti 11 tappiota kertovat paljon seuran nykytilasta.

Pohjapalon kannalta toivoisi, että mies pääsisi lukemattomien siirtojensa jälkeen asettumaan aloilleen ja pelaamaan mahdollisimman kovaatasoisessa sarjassa. Turkin Superliiga ei missään nimessä lukeudu Euroopan kärkikastiin ja Rizespor on turhia kiertelemättä sarjan heikoimpia joukkueita. Pohjanpalon on vaikea nousta suuren yleisön tietoisuuteen nykyisestä osoitteestaan. On sääli, ettei homma toiminut riittävän hyvin Saksassa, jossa suomalaisen rooli jäi odotettua pienemmäksi.

Miehen kohdalla aikaa ei ole enää tuhlattavaksi asti jäljellä, joten seuraava askel uralla on hyvin merkittävä. Pohjanpalon potentiaali on kaikkien tiedossa Suomessa, mutta seurajoukkuetasolla homma on jäänyt piippuun. Kyseessä on äärettömän lahjakas ja voitontahtoinen pelaaja, joka tarvitsee oikeanlaisen ympäristön pystyäkseen vastaamaan odotuksiin.


Kanada - Uusi-Seelanti