Entinen Nigerian maajoukkuepelaaja Taye Taiwo solmi joulukuun alussa sopimuksen Kakkosessa pelaavan Salon Palloilijoiden kanssa. Mies kertoi ettei hänellä ole aikomustakaan lopettaa pitkää uraansa.

Taye Taiwon,36, edellinen visiitti Suomessa tapahtui RoPS:n paidassa, jota seurasi lyhyet pätkät kyrproslaisessa Doxa Katokopiasissa, sekä yhdysvaltalaisessa Palm Beach Starsissa. Muun muassa Eglannin, Italian, Ukrainan, Turkin, Sveitsin ja Ruotsin liigoissa aiemmin pelannut Taiwo kertoi jo aiemmin olevansa tyytyväinen palatessaan Suomeen.

Etelä-Afrikan MM-kisoissa vuonna 2010 pelanneen miehen mukaan virtaa riittää yhä iästä huolimatta.

– Jatkan pelaamista, koska minulla riittää edelleen annettavaa. Moni ihminen väittää, että Afrikkalaiset jalkapalloilijat lopettavat uransa aikaisin, mutta minä olen esimerkki siitä, että pelaamista on mahdollista jatkaa jopa 40 vuotiaaksi asti.

– Tiedän, että uusi seurani pelaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tästä saattaa tulla isoin haasteeni toisessa kotimaassani Suomessa. Rakastan haasteita ja SalPan kunnianhimoinen tavoite nousta korkeammalle sarjatasolle vaikutti päätökseeni.

– Olisin voinut siirtyä muuallekkin, mutta kuvittele, jos saavutamme menestystä SalPassa. Ihmiset muistaisivat minut ikuisesti kaupungissa. Tässä vaiheessa elämääni ja uraani uskon, että voin auttaa myös joukkueen nuoria pelaajia kehittymään, toimia esimerkkinä ja tuoda tietämystäni auttaakseeni seuraa.

Taiwon uran menestynein ajanjakso oli kuuden vuoden mittainen pätkä Ligue 1:n Marseillessa, jossa mies voitti joukkueensa kanssa Ranskan mestaruuden kaudella 2009-2010, sekä kaksi Ranskan Cupia vuosina 2010 ja 2011.

– Marseillessa pelasin kokeneiden pelaajien ympäröimänä ja opin heiltä paljon. Tuo ajanjakso urallani oli tärkeä osa kehittymistäni. Nyt kun olen itse kokenut pelaaja, haluan tehdä vastapalveluksen ja auttaa omalta osaltani nuoria pelaajia.

Lähde: BBC