Norwich City FC:n Valioliiga-kausi on ollut todella hankala. Joukkue on tällä hetkellä sarjan jumbona, voitettuaan vain kaksi ottelua 15 kierroksen jälkeen.

Sarjanousija Norwich päätti erottaa neljä vuotta joukkueen peräsimessä työskennelleen Daniel Farken marraskuussa. Uudeksi valmentajaksi valittiin Dean Smith, jolla totisesti riittää työnsarkaa, jottei Kanarialinnut joutuisi jälleen ensi kaudella hakemaan vauhtia Mestaruussarjasta. Huuhkaja-kärki Teemu Pukki on tälläkin kaudella ollut joukkueensa harvoja valopilkkuja. Smithin mukaan muiden pelaajien on nyt nostettava tasoaan, jottei joukkueen maalintekovastuu lepäisi pelkästään kotkalaisen harteilla.

– On minun ja valmennustiimin tehtävä varmistaa, että nämä pelaajat, joilla on potentiaalia alkavat lunastamaan heihin kohdistettuja odotuksia. Pelaajiemme, kuten Adam Idah, Josh Sargent ja muutamien muiden hankkimiemme nuorten lupausten täytyy nostaa tasoaan. Kuten olen aiemminkin sanonut, emme voi olla liian riippuvaisia Teemu Pukista, joka pystyy tekemään maaleja tällä tasolla. Valmennuksen täytyy ratkaista tämä ongelma.

Smith ei myöskään täysin poissulje uusien hankintojen tekemistä tammikuun siirtoikkunan aikana.

– Meillä on viisi tai kuusi ottelua jäljellä ennen siirtoikkunan avautumista, joten tällä hetkellä meidän on pärjättävä näillä pelaajilla.

Kuluvalla kaudella viisi maalia iskeneen Pukin kannalta olisi niin ikään suotavaa, että ryhmään hankittaisiin hieman lisää leveyttä. Taustatukea ei tule riittävästi ja argentiinalaisen Emi Buendían lähtö jätti valtavan aukon Norwichin hyökkäyspelaamiseen. Pukki on useaan otteeseen kertonut nauttivansa elämästään Norfolkissa, mutta on sääli, että tämäkin visiitti Valioliigassa on vaarassa jäädä yhden kauden mittaiseksi.

Joukkueen materiaali ei vain tällä hetkellä riitä alkuunkaan Englannin pääsarjatasolla. Mestaruussarjassa tilanne on täysin toinen. Maajoukkueuraansa jatkavan Pukin näkisikin mieluusti pykälää kovemmassa seurassa, jossa hänen vahvuuksiaan pystyttäisiin enemmän hyödyntämään. Se ei ole niin yksinkertaista, mutta aina voi toivoa, kuten sanotaan.

Lähde: Norfolk Live


Kanada - Uusi-Seelanti