Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajien laitahyökkääjä Lassi Lappalainen on tehnyt pysyvän sopimuksen MLS-liigassa pelaavan CF Montréalin, kanssa. Serie A:n Bolognasta lainalla ollut suomalainen pysyy nyt Montrealissa vuoteen 2024 saakka.

HJK:sta maailmalle lähtenyt Lassi Lappalainen,23, on löytänyt pysyvän osoitteen itselleen Montrealista. Vuonna 2019 Bolognaan siirtynyt Lappalainen ei ehtinyt pelata otteluakaan Serie A:ssa ennen lainasiirtoaan MLS:ään. Loukkaantumisista kärsineen miehen varaan lasketaan paljon rapakon takana . CF Montréalin urheilutoimenjohtaja Olivier Renardin mukaan suomalaisen uskotaan palaavan vammojensa jälkeen täyteen iskuun.

– Loukkaantumisten takia emme kyenneet luottamaan hänen palveluksiinsa tällä kaudella niin paljon, kuin olisimme halunneet, mutta halusimme siitä huolimatta pitää hänet täällä, koska tunnemme hänen ominaisuutensa ja olemme varmoja siitä, että hän palaa parhaimmilleen ja hyvin valmistautuneena.

Renard kertoo suomalaisen viihtyvän kaupungissa loistavasti ja nauttivansa elämästään Kanadassa. Luonnollisesti myös tämä painoi vaakakupissa sopimusta tehtäessä.

– Myös se on keskeinen tekijä tässä päätöksessä, että voimme tarjota hänelle jatkuvuutta kaupungissa ja seurassa, jossa hän viihtyy.

Vikkeläkinttuinen suomalainen on tähän mennessä ehtinyt edustaa Montréalia yhteensä 47 ottelussa, joissa on syntynyt 10 maalia ja kaksi maalisyöttöä. Huuhkajissa Lappalainen on pelannut 9 ottelua, onnistuen kahdesti maalinteossa. Miehelle on helppo kuvitella käyttöä myös maajoukkueessa, hänen saatuaan ensiksi itsensä täyteen pelikuntoon. Tuulennopea laitalinkki pystyy antamaan tärkeää tukea hyökkäykselle jakamalla vaarallisia keskityksiä. Mies jaksaa tehdä väsymättömästi töitä myös alaspäin, eikä unohda puolustusvelvoitettaan.

Lähde: SuomiFutis