ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Karsinnat vuoden 2024 futsalin MM-kisoihin alkavat ensi vuoden huhtikuussa. Karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen osallistuu 24 joukkuetta ja se pelataan turnausmuotoisesti 4.–13. huhtikuuta 2022.

Vuoden 2024 futsalin MM-kisojen Euroopan karsinnat alkavat keväällä 2022. Karsinnat pelataan kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa, eli Preliminary Roundilla, mukana ovat 48 karsintoihin ilmoittautuneesta maasta ne 24, joiden ranking on heikoin.

Maat on jaettu kuuteen neljän joukkueen lohkoon. Lohkovaiheen aikana jokainen joukkue kohtaa muut oman lohkonsa joukkueet sekä kotona että vieraissa. Jokaisen lohkon kaksi parasta selviää karsintojen seuraavalle kierrokselle, jolloin mukaan liittyvät myös loput 24 maata.

Myös historiansa ensimmäisiin EM-kisoihin valmistautuva Suomi liittyy karsintoihin vasta niiden toisessa vaiheessa, eli Main Roundilla. Main Roundin lohkovaihe käynnistyy kesällä 2022, ja se pelataan loppuun vuoden 2023 maaliskuuhun mennessä.

Main Roundin lohkovoittajat, sekä kaikkiaan kahdeksan parasta lohkokakkosta, etenevät karsintojen viimeiselle kierrokselle eli Elite Roundille. Nämä 20 joukkuetta jaetaan jälleen neljän joukkueen lohkoihin. Jokaisen lohkon voittaja etenee vuoden 2024 MM-kisoihin. Neljä parasta lohkokakkosta jatkavat MM-jatkokarsintaan, jonka kaksi parasta selviää niin ikään lopputurnaukseen. Viimeisetkin kisapaikat on Euroopan osalta jaettu huhtikuun 2024 loppuun mennessä.

Futsalin MM-karsintojen lohkot preliminary roundille:

Lohko A: Montenegro, Saksa, San Marino, Gibraltar
Lohko B: Norja, Tanska, Kypros, Malta
Lohko C: Kosovo, Armenia, Bulgaria, Skotlanti
Lohko D: Turkki, Israel, Liettua, Pohjois-Irlanti
Lohko E: Albania, Ruotsi, Andorra, Itävalta
Lohko F: Moldova, Kreikka, Sveitsi, Eesti


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town