Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander pääsi juhlimaan seurajoukkueensa Malmö FF:n kanssa Ruotsin mestaruutta. Mestaruus varmistui joukkueen pelattua maalittoman tasapelin Halmstadin kanssa.

Allsvenskanin mestaruustaistelu oli tänä vuonna todella tiukka taistelu. Malmö FF:n, sekä Tukholman AIK päätyivät viimeisen ottelun jälkeen tasapisteisiin, jolloin maaliero ratkaisi mestaruuden Malmön hyväksi.

Huuhkajien entinen kippari ja monivuotinen luottopelaaja Malmön Niklas Moisander pääsi näin ollen juhlimaan Allsvenskanin mestaruutta. Kesken kauden Bundesliigan Werder Bremenistä Ruotsiiin siirtynyt Moisander ehti pelata yhdeksän ottelua Malmön paidassa. Miehen sopeutuminen Ruotsiin tapahtui nopeasti ja pienestä ottelumäärästä huolimatta suomalainen oli tärkeässä asemassa kauden ratkaisuhetkillä.

Jalalla taitavan Moisanderin pelinavaamistaidot, sekä hahmotuskyky toivat loppukaudella varmuutta Malmön takalinjoille. Moisanderin kyky ennakoida vastustajan hyökkääjän liikeitä korostui kauden loppupuolella ja suomalainen pystyikin loppukaudella tekemään tärkeitä katkoja otteluiden kriittisillä hetkillä.

Huuhkajissa puolustuslinjan johtajana toimineen Moisanderin pelisilmä ja tekniikka ovat huippuluokkaa. Malmön kannattajien suosikiksi nousseen miehen puutteet ovat kuitenkin käyneet selväksi kansainvälisellä tasolla.

Atleettisesta olemuksestaan huolimatta Moisanderia ei voida luokitella kovinkaan fyysiseksi puolustajaksi. Ajoittainen ilkeyden puuttuminen onkin kostautunut maajoukkueessa useilla takaiskumaaleilla, joissa mies hävisi selkeästi oman kaksinkamppailunsa.

Topparin roolissa on tärkeää pystyä avaamaan peliä, sekä pitämään yhteys joukkueen keskikentän välillä. Kaikkein tärkeimpänä ominaisuutena voidaan kuitenkin pitää riittävää jämäkkyyttä, sekä oikeanlaista aggressiivisuutta. Huuhkajissa Moisanderin otteista paistoi turhan usein koulupoikamaisuus, joka kostautui liian usein.

Joona Toivion rinnalla pelanneen Moisanderin maajoukkueura käytännössä päättyi Paulus Arajuuren noustua hänen edelleen avauskokoonpanossa. Arajuuren ja Toivion lopetettua maajoukkepelit, Moisanderilla olisi teoriassa mahdollisuus palata maajoukkueen paitaan. Nuoria pelaajia on kuitenkin astunut esiin, joten on eri asia riittävätkö turkulaisen paukut vielä Huuhkajiin.


Brentford - Newcastle United