Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv sai hienon kunnianosoituksen, voitettuaan Captain’s Ball- gaalan pääpalkinnon. Rohkeasti jalkapallon ulkopuolisiin asioihin kantaa ottanut Sparv voi olla ylpeä palkinnosta, jonka hän voitti täysin ansaitusti.

Onnea Sparville ansaitusta voitosta. Hänenlaisiaan persoonia tarvitaan pelikentille, mutta myös niiden ulkopuolelle. Esimerkillisen Huuhkaja-kipparin uran jatko on ollut loukkaantumisten takia vaakalaudalla, mutta on varmaa, ettei Sparvin nimi ei tule unohtumaan. Ei vaikka pelit olisivatkin jo pelattu hänen osaltaan.

Jari Litmanen oli vuonna 2002 kyseisen palkinnon voittanut pelaaja. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti luki Litmasen perustelut Sparvin valinnalle:

Minulla oli kunnia saada ensimmäinen Captain’s Ball -palkinto vuonna 2002 ja sen jälkeen päätettiin, että palkinto on ikuisesti kiertävä vuosittainen kunnianosoitus. Nyt palkinto viettää juhlavuottaan, sillä tämä ilta on kahdeskymmenes kerta, kun Captain’s Ball jaetaan.

Ensimmäinen kiertävän Captain’s Ballin voittaja oli Janne Lindberg, entinen maajoukkueen kapteeni ja monivuotinen seurajoukkuekapteeni. Lidberg kuvasti hyvin sitä perusajatusta, joka Captain’s Ballin perustajilla, sekä minulla oli ja on yhä. Palkinto on jaettu monelle todella ansioituneelle jalkapalloihmiselle, aika lailla monipuolisesti. Kuten oli tarkoituskin.

Nyt siis jaetaan kahdeskymmenes Captain’s Ball. Ensimmäinen palkinnonsaaja syntyi 20. helmikuuta. Tämän vuoden palkinnon saaja on syntynyt myös 20. helmikuuta, tosin jonkin verran myöhemmin. Numero 20 on myös nähty pelaajan selässä, tosin suomalainen jalkapalloväki tulee muistamaan hänet aina numerosta 14, aika perinteinen jalkapallonumero sekin.

Suomalainen miesten jalkapallohistoria tuntee vain yhden pelaajan, joka on ollut joukkueensa kapteeni jokaisessa ikäluokassa, aina nuorimmasta A-maajoukkueeseen. Suomen 21-vuotiaiden maajoukkue on kerran päässyt EM-lopputurnaukseen ja joukkueen kapteenina toimi Tim Sparv. Miesten A-maajoukkue pääsi ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen ja senkin joukkueen kapteenina toimi Tim Sparv, kuten myös ikimuistoisissa karsinnoissa. Tim Sparv johdatti kapteenina joukkueensa Parkenille kautta aikojen ensimmäiseen miesten EM-lopputurnausotteluun.

Tänä vuonna palataan tietyllä tapaa palkinnon juurille. Captain’s Ball – eli Kapteenin Pallo – menee henkilölle, johon kapteenius totisesti henkilöityy. Ei pelkästään kentällä, vaan myös kentän ulkopuolella joukkueen yhdessäolossa ja myös kasvoina monelle tärkeälle asialle, niin jalkapallon saralla, kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Tim Sparv tulee jäämään suomalaiseen jalkapallohistoriaan yhtenä suurista pelaajista ja kapteeneista. Ja nyt myös Captain’s Ball -voittajana.

 


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth