Kuva: Wallpaperflare.com

Helmareiden keskikenttäpelaaja Emmi Alanen vaihtaa seuraa. Kolme edellistä kautta Damallsvenskanin Växjö DFF:n riveissä pelannut Alanen vaihtaa Kristianstad DFF:n joukkueeseen. Sopimus on malliltaan kaksivuotinen.

Suomen maajoukkueen luottopelaaja Emmi Alanen on uuden edessä. Päättynyt kausi Vaxjö DFF:n kanssa oli vaikea, eikä tulokset olleet toivotunlaisia. Joukkue pystyi voittamaan vain kaksi ottelua 22 kierroksen sarjassa, joten edessä oli putoaminen sarjaporrasta alemmaksi ensi kaudeksi.

Alasen kannalta siirto isompaan seuraan on täysin ymmärrettävissä. Kristianstad DFF oli päättyneellä kaudella Damallsvenskanin kolmas ja kuuluu ensi vuonnakin todennäköisesti sarjan kärkijoukkueisiin. Alasen voitontahto on huippuluokkaa, joten päättynyt kausi Vaxjössä oli varmasti henkisesti erittäin raskas.

Pelaajatyypiltään painitaustainen Alanen on periksiantamaton keskikentän raataja, joka tuntuu ehtivän joka puolelle kenttää. Naisen kaksinkamppailuvoima on silmiinpistävää ja asenne huippuluokkaa.

Helmareiden kannalta Alasen siirtoa voittavaan joukkueeseen voidaan myös pitää loistavana asiana. Damallsvenskanin taso on todella korkea ja sarjan parhaat joukkueet lukeutuvat Euroopan huippuseuroihin. Kovatasoiset ottelut niin Ruotsin liigassa, kuin myös Euroopan kentillä toimivat hyvänä valmistautumisena myös maaotteluihin. Korkeaan tempoon tottuminen seuratasolla helpottaa kovaan vauhtiin tottumista kansainväliselläkin tasolla.

Alanen on kokenut pelaaja, jolla on vyöllään 90 maaottelua, joissa on syntynyt 20 maalia. Kelpo lukemat pelaajalle, joka ei luista puolustusvelvoitteestaan. Seurasiirron jälkeen Alasesta tuskin vieläkään kuoriutuu varsinaista maalintekijää, mutta etukäteen ajateltuna siirrosta hyötyy myös Suomen maajoukkue. Parhaiden pelaajien on tärkeää pelata huippujoukkueissa, joissa vaatimustaso on todella korkealla.

Lähde: Ilta-Sanomat


Kanada - Uusi-Seelanti