Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajien Jesse Joronen vartioi tuttuun tapaansa Brescian maalia keskiviikkona, kun joukkue jatkoi vahvaa kauttaan Serie B:ssä voittamalla Parman vieraskentällä lukemin 1-0.

Brescian Serie B-kausi on sujunut loistavasti. Joukkue on sarjan kärjessä 30 pisteellä, voitettuaan 9 ottelua ja pelattuaan kolme tasapeliä. Tappioita on kertynyt kolme, kun takana on 15 kierrosta.

Jesse Joronen on pelannut yhtä vaille kaikki joukkueensa sarjapelit ja pitänyt maalinsa puhtaana kuudessa ottelussa. Mies oli jälleen torjuntavastuussa keskiviikkona Parmaa vastaan. Rautjärveläiselle kirjattiin ottelussa kaksi torjuntaa ja hänet arvioitiin ottelun toiseksi parhaaksi pelaajaksi joukkuetoverinsa Marko Pajačin jälkeen.

Parman maalia vartioi juurilleen palannut Gianluigi Buffon,43, joka joutui antautumaan kertaalleen Brescian Andrea Cistanan onnistuttua maalinteossa. Buffonin pitkä ja menestyksekäs ura lähti käyntiin juuri Parmasta, josta italialainen siirtyi Juventukseen ja nousi koko jalkapalloilevan maailman tietoisuuteen. Buffon on pelannut tällä kaudella joukkueensa kaikki sarjaottelut ja nauttinut suurta kunnioitusta joukkueen kannattajien keskuudessa.

Legenda on kuitenkin joutunut kärsimään Parman heikosta puolustuspelaamisesta. Joukkue on pystynyt voittamaan vain neljä pelaamastaan 15 ottelusta. Entisaikojen mahtiseuran sarjasijoitus on 14 ja maaliero 2 osuman verran pakkasella, joten uutta tulemista pääsarjatasolle joudutaan vielä odottelemaan.

Brescian kannalta tilanne näyttää valoisammalta. Serie A:ssa viimeksi kaudella 2019-2020 pelannut seura voi jälleen tosissaan tavoitella sarjanousua. Myös Suomen maajoukkueen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että mahdollisimman moni suomalainen pelaa mahdollisimman kovatasoisessa seurajoukkueessa.

Lukas Hradecký on Huuhkajien itseoikeutettu ykkösvahti, mutta kovia kirittäjiä tarvitaan. Jorosen viime aikojen hyvät otteet ja suuri vastuu antavat oikeanlaista painetta Hradeckýn suuntaan, jonka täytyy pitää rimaa korkealla. Maalivahtipelaaminen tulee olemaan yksi Huuhkajien menestymisen kivijaloista myös tulevaisuudessa, joten on tarpeellista nähdä suomalaisia veräjänvartijoita myös Euroopan kovissa sarjoissa.


Kanada - Uusi-Seelanti