Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa ensi vuonna ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Joukkue selviytyi vuoden 2022 tammi-helmikuussa pelattaviin EM-kisoihin, kun se kaatoi viime huhtikuussa Belgian kotonaan 3–2.

EM-kisat alkavat Suomen osalta 20.1., kun joukkue kohtaa Italian. Muut Suomen lohkossa pelaavat maat ovat Kazakstan ja Slovenia. Ennen EM-kisoja joukkue pelaa kuitenkin vielä kaksi harjoitusottelua Kroatiaa vastaan. Ensimmäinen otteluista pelataan Espoossa, toinen Tampereella.

Futsalin MM-karsinnoissa kolme vaihetta

Pian EM-kisojen jälkeen joukkueen on kuitenkin aika kääntää katseensa kohti vuoden 2024 MM-kisoja. MM-karsinnat alkavat nimittäin jo ensi vuoden huhtikuussa.

Euroopan MM-karsinnoissa on kolme vaihetta. Ensimmäiseen vaiheeseen, Preliminary Roundille, osallistuu 24 maata, joiden ranking-sijoitus on kaikkein alhaisin. Joukkueet arvotaan kuuteen neljän joukkueen lohkoon, ja jokaisen lohkon voittaja sekä lohkokakkonen etenevät toiselle karsintakierrokselle. Preliminary Round pelataan 4.–13. huhtikuuta.

Suomen osalta karsinnat alkavat kuitenkin vasta heinäkuussa, kun loput 24 maata aloittavat oman karsintaurakkansa. Toisella karsintakierrokselle, eli Main Roundilla, 36 joukkuetta jaetaan kahteentoista kolmen joukkueen lohkoon. Lohkot pelataan kaksinkertaisina, eli jokainen joukkue kohtaa oman lohkonsa muut joukkueet kotona ja vieraissa. Tarkkaa aikataulua otteluille ei ole vielä julkistettu, mutta kaikkien Main Roundin lohkovaiheen otteluiden on oltava pelattuna 8.3.2022 mennessä.

Kunkin lohkon voittaja, sekä neljä parasta lohkokakkosta, etenevät MM-karsintojen kolmannelle kierrokselle, eli Elite Roundille. Loput kahdeksan lohkokakkosta joutuvat pelaamaan pudotuspelit neljästä viimeisestä paikasta Elite Roundille.

Viimeiseen karsintavaiheeseen edenneet 20 joukkuetta jaetaan viiteen neljän joukkueen lohkoon. Lohkovoittajat lunastavat suoraan paikkansa vuoden 2024 futsalin MM-kisoissa. Neljä parasta lohkokakkosta puolestaan pääsee MM-jatkokarsintaan, jonka kautta vielä kaksi joukkuetta selvittää tiensä MM-kisoihin.

Futsalin MM-karsintojen aikataulu

7.12.2021: Preliminary Round -lohkoarvonta
4.-13.4.2022: Preliminary Round

6.7.2022: Main Round -lohkoarvonta
8.3.2023 mennessä: Main Round
10.3.2023: Main Round Palyoff -arvonta
10.-19.4.2023: Main Round Playoff

5.7.2023: Elite Round -lohkoarvonta
20.12.2023 mennessä: Elite Round
25.1.2024: Elite Round Playoff -arvonta
8.-17.4.2024: Elite Round Playoff


Kanada - Uusi-Seelanti