Kuva: Wallpaperflare.com

HJK:n Daniel O’Shaughnessy ,27, teki elokuussa sopimuksen Saksan 2. Bundesliigaseura Karlsruher SC:n kanssa. Kapteenin lähtö jättää ison loven helsinkiläisseuran puolustukseen, mutta pelaajan kannalta nyt oli oikea aika vaihtaa maisemaa.

Kun Daniel O’Shaughnessyn sopimuksesta Karlsruher SC:n kanssa tiedotettiin, monen HJK:n kannattajan ensimmäinen reaktio oli varmasti pettymys. Miehen itsensä mukaan nyt oli kuitenkin oikea aika maisemanvaihdokselle.

– Neljä menestyksekästä vuotta on nyt takana siitä, kun 2018 palasin HJK:hon hakemaan uutta nostetta. Oma urani on ollut kokoajan nousujohteinen. Nyt koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen ja kokeilemaan siipiäni ulkomailla.

– Hienoissa joukkueissa olen saanut olla mukana ja ollaan saavutettu kolme liigamestaruutta ja cupin voitto. Olen kasvanut ihmisenä ja pelaajana todella paljon. Viimeisen parin vuoden aikana olen pystynyt ottamaan enemmän vastuuta ja saanut myös kunnian toimia joukkueen kapteenina.

– Toivottavasti urallani jatkuu nouseva trendi. Toivottavasti Karlsruhe ei ole vielä päätepysäkki. Tavoitteeni on pelata Euroopan top 5 -sarjoissa. Isot kiitokset kaikille pelikavereille neljän vuoden ajalta ja iso kiitos kaikille faneille, jotka ovat jaksaneet kannustaa meitä.

O’Shaughnessy saapui HJK:n junioreihin vuonna 2008 ja kolmea vuotta myöhemmin hän pelasi Klubi O4:ssä. Vuonna 2012 tie vei Ranskaan Metzin akatemiajoukkueeseen kahden kauden ajaksi. Vuonna 2014 koitti siirto Brentfordiin, josta matka jatkui lainasopimuksella Tanskan liigan FC Midtjyllandiin. Kausilla 2016-2018 O’Shaughnessy edusti Cheltenham Town FC:tä, ennen palaamistaan HJK:hon.

Nyt edessä on jälleen uusi haaste ja siirto hieman isompiin ympyröihin. Maajoukkueessa hiljattain läpimurron tehneen pelaajan kannalta ajoitus ei voisi olla parempi. Miehen omien sanojen mukaan, toivottavasti tämä ei ole vielä päätepysäkki.

 

Lähde: HJK


Kanada - Uusi-Seelanti