Kuva: Tony Webster / Wikimedia Commons

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa tänä iltana MM-karsintaottelussa Ruotsin Göteborgissa. Ottelu alkaa klo 19:30 Suomen aikaa ja näkyy ilmaiseksi Ylen kanavilla.

”Maagista, että ottelu on loppuunmyyty”

Helmarit käyvät vuoden viimeisessä MM-karsintaottelussaan todelliseen jättiläisen kaatoon. Ruotsi on tällä hetkellä Fifan virallisen rankingin toisella sijalla, eikä ole hävinnyt yhtäkään karsintaottelua 39 vuoteen. Ruotsi johtaa karsintalohkoaan puhtaalla pelillä. Joukkue ei ole vielä päästänyt maaliakaan meneillään olevissa MM-karsinnoissa.

Buumi Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkueen ympärillä näkyy ja kuuluu myös Göteborgissa, sillä Gamla Ullevi oli loppuunmyyty jo päivää ennen ottelua. Ruotsin kapteeni Caroline Seger on innoissaan mahdollisuudesta pelata täpötäydellä areenalla kotifanien edessä.

– Yleisö on meidän tärkein joukkuekaverimme kentän ulkopuolella, joten on suorastaan maagista, että ottelu on loppuunmyyty, Seger totesi Ruotsin jalkapalloliiton sivuilla.

Luvassa stadionin yleisöennätys

Jos jokainen lipun ostanut saapuu tänään paikan päälle, tehdään Gamla Ullevilla uusi yleisöennätys naisten maaotteluissa – lukuun ottamatta vuoden 2013 Ruotsissa järjestettyjä EM-kisoja, jolloin stadionin kapasiteettia oli korotettu normaalista.

Edellisen kerran stadion on vetänyt yli 10 000 henkeä Ruotsin naisten maajoukkueen otteluun syksyllä 2016, kun kotijoukkue kohtasi Slovakia. Tuolloin stadionin lehtereillä ottelua seurasi 11 460 silmäparia. Yleisöennätys on vuodelta 2009, jolloin Ruotsi kohtasi Brasilian 12 257 katsojan edessä.

Vaikka Ruotsi on selkeä ennakkosuosikki otteluun muutenkin, saa kotijoukkue varmasti lisää virtaa ennätyksellisestä kotiyleisöstä.

– Meille pelaajille on todellinen energiabuusti kuulla tästä (stadionin loppuunmyynnistä) ennen peliä. Teemme kaikkemme, jotta voimme tarjota katsojille viihdyttävän ottelun kentältä käsin, ja odotamme innolla fanien edessä pelaamista ja ikimuistoisen illan luomista yhdessä, Seger sanoi ottelua edeltävänä päivänä.

Suomen kohtaaminen tuo extralatausta

Ruotsin päävalmentaja Peter Gerhardsson myönsi, että loppuunmyyty stadion antaa pelaajille lisävirtaa, mutta muistutti, että joukkueen täytyy suhtautua Suomeen vakavasti, sillä vastaan asettuu todella vaarallinen joukkue.

– Siitä tulee vaikea ottelu. Suomi on kokenut joukkue, jolla on lukuisia pelaajia, joilla on paljon kansainvälistä kokemusta, jotka ovat pelanneet paljon yhdessä ja joukkue on hyvin organisoitu. Meidän täytyy tehdä kovasti töitä saadaksemme maalipaikkoja, minkä lisäksi meidän on oltava tehokkaampia kuin olemme olleet edellisissä otteluissa, Gerhardsson sanoi ottelupäivän aamuna.

Päävalmentaja sanoi, että täyden Gamla Ullevin lisäksi myös juuri Suomen kohtaaminen tuo otteluun oman lisämausteensa.

– Kuten tavallista, fiilis on korkealla ottelupäivänä, mutta tänään sekä loppuunmyyty Gamla Ullevi että derby naapurimaata Suomea vastaan lisäävät latausta.


Kanada - Uusi-Seelanti