Kuva: Wallpaperflare.com

Tinni Korpela-leiri käynnistyi ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Eerikkilässä järjestettävä kolmipäiväinen tapahtuma tuo yhteen 80 Helmarin alkua, jotka pelaavat ja harjoittelevat keskenään.

Helmareiden maalivahdin Tinja-Riikka Korpelan mukaan nimetty Tinni Korpela-leiri potkaistiin käyntiin sunnuntaina. Leirille osallistuu 72 pelaajaa ja 8 maalivahtia, jotka pääsevät harjoittelemaan Palloliiton aluevalmentajien alaisuudessa.

Leirin toteutuksen takana on tyttöjen maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta ja kolmipäiväinen tapahtuma pitää paljon muutakin sisällään, kuin vain harjoittelua ja pelaamista.

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen kertoi leirin sisällöstä hieman tarkemmin.

– Tänään oli uraohjaus, jossa keskusteltiin pelaajien tulevaisuuden valinnoista, urheilulukioista ja -akatemioista, harjoittelun mahdollisuuksista ympäri Suomen. Muistutettiin siitä, että naisten jalkapallo on mennyt hurjasti eteenpäin ja jalkapallo voisi olla ensimmäinen ammatti nuorille pelaajille.

– Saimme nähdä myös hienon videon, jossa Helmareiden Emma Koivisto kertoi urheilulukioajastaan. Mitä hyvää ja mitä mahdollista kehitettävää siinä ajassa oli ollut, ja mikä sen merkitys hänen omalle kehittymiselleen oli ollut.

Miettisen mukaan leiri tarjoaa myös pelillisesti erittäin arvokasta kokemusta nuorille pelaajille, jotka pääsevät pelaamaan eri pelaajien ja valmentajien kanssa, kuin tavallisesti.

– Niinhän se on maajoukkueleireilläkin. On nuorille pelaajille erinomainen mahdollisuus päästä harjoittelemaan ja pelaamaan toisten seurojen pelaajien kanssa. Voi oppia heiltä ja oppia myös valmentajilta, joilta voi tulla uudenlaisia näkökulmia pelaamiseen.

– Aluevalmentajille tämä on myös loistava mahdollisuus päästä näkemään toisten alueiden pelaajia, jolloin omien alueiden pelaajia voi vertailla heihin. Sitä kautta ymmärrys kansallisesta tasosta laajenee. Toki kaikki valmennus toteutetaan maajoukkueidemme yhteisten linjauksien mukaan, punainen lanka ja iso viesti on sama kaikilla valmentajilla, mutta jokainen heistä tuo vielä omaa persoonaansa ja näkemystään lisää siihen.

Miettisen mukaan tämänkaltaisilla tapahtumilla on iso merkitys pelaajakehityksen kannalta

– Kukaan meistä ei voi tietää, kenestä 14-vuotiaasta tulee tulevaisuuden Helmari. Meillä ei ole ollut riittävästi tälläisiä pelaajatarkkailu- tai pelaajakoulutustapahtumia. Haluamme koko ajan antaa mahdollisuuksia pelaajille päästä testaamaan omaa osaamistaan kansallisen tason kärjen kanssa oman ikäluokan pelaajia vastaan. Pelaajat kehittyvät hyvin eri aikaan, joten on tärkeää, että tapahtumia on tasaisin väliajoin, jotta mahdollisimman moni pelaaja pääsee tähän ympäristöön näyttämään meille osaamistaan.

Leirin nimen takana on niin ikään koko tapahtuman järjestänä toimiva Saloranta. ’’Tinni’’ lähetti sunnuntaina  videoterveiset leirille osallistuville pelaajille. Miettinen uskoo Korpelan toimivan loistavana esimerkkinä nuorille pelaajille.

– Ollaan tosi ylpeitä siitä, että saadaan tällä nimellä osoittaa kunnioitusta maajoukkueemme kapteenille ja upealle esikuvalla Tinja-Riikka ’’Tinni’’ Korpelalle. Haluamme nuorille pelaajille tuoda esikuvia ja herättää unelmia, että he voisivat olla vastaavan tyylisiä huippupelaajia kuin ’’Tinni’’.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth