Kuva: Alloverpress.com

Huuhkajien keskikentän työmyyrä Rasmus Schüller taistelee seurajoukkueensa Djurgårdenin kanssa Ruotsin mestaruudesta. Jos joukkue voittaa maanantain rästiottelunsa Norrköpingiä vastaan, se nousee sarjakärkeen ohi yhden ottelun enemmän pelanneen Malmön.

Ruotsin Allsvenskanin mestaruustaisto tiivistyy, kun sarja lähestyy loppuaan. Djurgårdenin keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller kertoi Fotbolldirektin haastattelussa mietteitään joukkueensa mestaruusmahdollisuuksista, ennen tänään pelattavaa Norrköping-kamppailua. Djurgårdenin kautta on jäljellä vielä kolmen ottelun verran.

– Mitään marginaaleja ei ole, vaan meidän on tehtävä se nyt. On täydellistä, jos meillä on mahdollista voittaa mestaruus. Malmö FF on parhaassa asemassa, mutta me olemme toiseksi parhaassa.

– Pelasimme ihan hyvin Halmstadia vastaan (1-0 voitto) ja pojat ovat treenanneet kuin hullut tauon aikana. Me, jotka tulimme maajoukkuetehtävistä takaisin, olemme hyvässä kunnossa ja tuoreina inspiroivien maaotteluiden jälkeen. Lähdemme hyvällä itseluottamuksella IFK Norrköpingiä vastaan.

Schüllerin nykyistä sopimusta on vielä kaksi vuotta jäljellä ja mies vakuuttaa olevansa tyytyväinen elämäänsä Ruotsissa – Viimeisestä MM-karsintaottelusta jäi hampaankoloon

– Kyllä olen täällä ensi vuonnakin. Pelaan jatkossakin Djurgårdenissa, sillä viihdyn niin hyvin täällä. Saa minua houkutella, mutta en usko siirtyväni minnekkään.

Schüller kertoi nauttineensa myös Huuhkajien MM-karsintataipaleesta. Etenkin Ranskaa vastaan mies pelasi todella ennakkoluulottomasti, mutta aikainen varoitus jäi harmittamaan keskikentän raatajaa.

– Tuntui siltä, että italialaistuomari olisi tullut Helsinkiin sillä asenteella, että hän suojelisi Ranskan maailmantähtiä. Tulin tilanteeseen ja koskin Kylian Mbappeen 11. minuutilla ja sain siitä keltaisen kortin. Se oli täysin uskomatonta, sillä on tylsää ottaa puolustavana keskikenttäpelaajana aikainen varoitus Ranskaa vastaan. Alitajuisesti se vaikuttaa pelaamiseen.

– Se oli huono ratkaisu tuomarilta. Luulen, että kaikki tilanteen nähneet ovat siitä samaa mieltä. Paitsi ehkä hän, joka teki sen päätöksen.

Ranska sai ansaitsemansa kehut – Schüllerin mukaan Suomi on oikealla tiellä

– En tiedä olisimmeko voineet voittaa sitä peliä. He olivat niin uskomattoman hyviä. Vankkoja puolustuksessa ja hyviä tilanteenvaihdoissaan. Heidän maalinsahan olivat maailmanluokan suorituksia.

Schüller on pettymyksestä huolimatta ylpeä Huuhkajista ja valoi uskoa uskoa tulevaan. Miehen mukaan jalkapallokulttuuri kehittyy jatkuvasti Suomessa.

– Sen huomaa sekä miesten, että naisten maajoukkueista. Suomalaiset pitävät näkemästään. He katsovat ja kannustavat mielellään maajoukkueita, ja seuraavat niiden kehitystä ja peliesityksiä.  Pitää muistaa, että se ei ole aina ollut Suomessa niin. Maajoukkueita arvosteltiin aika paljon melko vähän aikaakin sitten. Ero on nyt, että kansan tuen aistii ja olemme ansainneet sen. Olimmehan nyt lähellä playoff-paikkaa.

 

Lähde: SuomiFutis