ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Joona Toivion siirtyminen HJK:n paitaan ensi kaudeksi on varmistunut. Tuore Suomen mestari ilmoitti asiasta verkkosivuillaan maanantaina.

Häckenin puolustajan Joona Toivion siirrolla HJK:hon ehdittiin jo viime viikolla spekuloida mediassa. Lopullinen sinetti asialle saatiin tänään, kun mies allekirjoitti kolmen vuoden sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Pitkän ulkomaankiertueensa jälkeen Suomeen palaava Toivio oli mielissään asian varmistuttua.

– Niin omasta, kuin perheen puolesta tuntui siltä, että nyt on oikea aika palata kotiin. Olen todella iloinen, että HJK osoitti kiinnostuksensa, sillä minulle on vain yksi vaihtoehto. On vain yksi Klubi.

Myös HJK:n puolella oltiin tyytyväisiä sopimuksen synnyttyä.

– Hienoa saada riveihimme kokenut ja laadukas A-maajoukkueen toppari. Joona on vahva kaikissa pelin eri vaiheissa ja tuo tärkeän lisän ensi kauden puolustuslinjaan, HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula kommentoi.

Tärkeä hankinta Klubilta, jonka puolustuslinja menee uusiksi ensi kaudella

Toiviosta kaavaillaan korvaajaa Daniel O´Shaughnessylle, joka siirtyy ensi kaudeksi Saksan 2. Bundesliigaan Karlsruhen riveihin. O´Shaugnessy oli tärkeä osa Klubin puolustusta mestaruuteen päättyneellä kaudella. Miehestä kertoo jotain myös se, että hän oli ainoa veikkausliigapelaaja, joka mahtui Markku Kanervan laatimaan EM-kisaryhmään. Mies jättää suuret saappaat täytettäviksi, mutta tasonsa osoittaneesta Toiviosta on lupa odottaa luotettavaa korvaajaa.

Monessa liemessä keitetty Toivio on tottunut seurajoukkuetasolla menestymään ja sitä varmasti Klubi osaa arvostaa. Vaatimustaso on korkealla joukkueessa, joka juuri varmisti historiansa 31. Veikkausliigamestaruuden. Vähempi ei riitä joukkueen kannattajille ensi kaudellakaan.

Lähde: HJK


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town