Kuva: Wallpaperflare.com

Häckeniä edustava Jasse Tuominen loukkaantui viime vuoden syyskuussa pelatussa Ruotsin Cupin ottelussa. Vakavan polvivamman jälkeen paluu kentille otti aikansa, kun mies pelasi ensimmäisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen elokuussa.

Jasse Tuominen on jälleen kunnossa. Mies pystyi pelaamaan keskiviikkona pitkästä aikaa koko ottelun ja onnistui viime viikonloppuna myös maalinteossa.

– Tällä hetkellä on hyvä fiilis. Olen päässyt taas pelaamaan vähän isompia minuutteja ja kroppa tuntuu hyvältä. Polvi on ollut tosi hyvä ja joukkue halusi ottaa sen kanssa varman päälle, eikä sen kanssa tullut takapakkeja. Olihan se tietenkin pitkä kuntoutuminen, mutta tulin mielestäni vahvempana takaisin ja pystyin samalla kehittämään heikkouksiani, Tuominen toteaa.

– Tiesin mitä tuleman pitää, koska kyseessä oli toinen kerta kun sama polvi meni. Kyllähän se kasvattaa ihmistä, mutta samalla jää kentän ulkopuolella aikaa muihin juttuihin. Yllättävän nopeasti se aika meni, enkä niinkään stressannut milloin pääsen takaisin. Keskiviikkona pelasin ensimmäisen 90-minuuttisen 1,5 vuoteen ja siitä tuli tietenkin hyvä fiilis.

– Kun polvi on ollut kunnossa, niin sen jälkeen on tullut kaikkea muuta vaivaa. Nyt jalat alkavat kuitenkin pysyä pään mukana, mutta alkuun oli vähän hakemista pitkän loukkaantumisen jälkeen. On ollut vähän katkonainen paluu pienten vaivojen takia, mutta nyt alan olla täydessä kunnossa.

Tuominen onnistui maalinteossa viime viikonloppuna pelatussa ottelussa Halmstadia vastaan. Tätä ennen suomalainen oli osunut kertaalleen Cup-ottelussa paluunsa jälkeen.

– Oli kiva tehdä maali, enkä ollut vähään tehnyt maalia. Se tekee hyvää itseluottamukselle, mutta en stressannut missään vaiheessa maalien tekemisestä. Pääfokus oli päästä kuntoon, mutta kyllähän niitä maaleja janoaa.

Paluu Huuhkajiin kiinnostaa

Mies ei halua spekuloida mahdollisella paluullaan Huuhkajiin, mutta myöntää sen olevan yksi hänen tavoitteistaan.

– Sehän ei ole tietenkään minun päätettävissäni. En ole asiaa liiemmin miettinyt, mutta totta kai aina on tavoitteena päästä takaisin maajoukkueeseen. Olen seurannut pelejä mielenkiinnolla. Toivottavasti pääsisimme jatkokarsintoihin ja kaikki on sen osalta vielä omissa käsissä.

Markku Kanerva on varmasti tietoinen Tuomisen tilanteesta ja seurailee miehen edesottamuksia erittäin tarkasti. Tuominen on pelaaja, joka voisi tuoda puuttuvaa juonikkuutta Huuhkajien pelaamiseen. Näyttöhaluista homma ei ainakaan jää kiinni miehen kohdalla.

Lähde: Palloliitto