Kuva: Bildbyrån

HJK voitti Veikkausliigan mestaruuden sunnuntai-iltana, kun se veny 1-1 tasapeliin kauden viimeisessä ottelussa KuPSia vastaan. Klubi johti sarjaa ennen päätöskierrosta pisteen erolla KuPSiin, joten kotonaan pelanneet kuopiolaiset olisivat tarvinneet ottelusta voiton noustakseen sarjan piikkipaikalle.

HJK ansaitsi voittonsa

HJK otti ottelussa johdon jo 13 minuutin jälkeen, kun Miro Tenho vei helsinkiläiset johtoon kulmapotkusta. KuPS kuitenkin toi ottelun tasoihin vain viisi minuuttia myöhemmin. Laitapuolustajan tontiltaan mukaan hyökkäykseen noussut Taneli Hämäläinen huudatti kotiyleisöä ja nostatti kuopiolaisten mestaruustoiveita.

Tämän jälkeen vaarallisimmat tekopaikat nähtiin kuitenkin KuPSin päädyssä. Vain itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidlin upeat torjunnat pitivät lukemat tasoissa ja kuopiolaisten mestaruushaaveet elossa.

Lopussa KuPS onnistui vielä luomaan painetta HJK:n maalille, mutta todellisia huippupaikkoja ei joukkue pystynyt rakentamaan. Niinpä Klubi pokkasi seurahistoriansa 31. Suomen mestaruuden.

Mukana kolme viime aikoina Huuhkajissa nähtyä pelaajaa

HJK:n mestaruus tarkoitti myös sitä, että moni Suomen maajoukkueen pelaaja sai päättää veikkausliigakautensa kultajuhliin. Huuhkajien paidassa viime aikoina nähtyjä HJK-pelaajia ovat Klubin kapteeni, tämän kauden jälkeen Saksaan siirtyvä Daniel O’Shaughnessy, hyökkääjä Roope Riski sekä Huuhkajien kapteeni Tim Sparv.

Etenkin Sparville mestaruus oli varmasti mieltä lämmittävä, sillä kyseessä oli kokeneen pelaajan ensimmäinen Suomen mestaruus. Riski ja O’Shaughnessy puolestaan olivat voittamassa myös HJK:n edellistä mestaruutta viime kaudella.

Jokainen kolmikosta nähtiin myös kentällä sunnuntain ratkaisuottelussa. Sekä Riski että O’Shaughnessy olivat helsinkiläisten avauksessa, kun taas polvivaivoista kärsinyt Sparv päästettiin kentälle ottelun loppuhetkellä, kun HJK yritti suojella tasapeliään.