Kuva: Bildbyrån

Suomen maajoukkueen keskikentän maestro Glen Kamara onnistui maalinteossa Skotlannin Valioliigassa, kun Glasgow Rangers murskasi Motherwellin lukemin 6-1.

Glen Kamaran nimeä ei olla totuttu näkemään turhan usein maalitilastoissa. Sunnuntaina mies kuitenkin osui Motherwellin verkkoon ottelun 75 minuutilla. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus suuntautui vastustamattomasti maalin vasempaan alakulmaan. Miehen edellinen osuma syntyi viime joulukuussa, joten Kamaran ja koko joukkueen reaktio oli luonnollisesti riemukas.

Päävalmentaja Steven Gerrardin luottopelaaja päätti tänä vuonna jäädä Rangersiin siirtohuhuista huolimatta. Vahvimmin miestä yhdistettiin Englannin Valioliigan Arsenalin riveihin, jonka akatemiajoukkueessa Kamara pelasi aiemmin.

Gerrard on useaan otteeseen todennut suomalaisen olevan hänen joukkueensa tärkeimpiä pelaajia ja kertoi edellisen siirtoikkunan aikana toivovansa Kamaran jatkavan seurassa. Lopulta Olarin Tarmon kasvatti tekikin Gerrardia miellyttävän ratkaisun ja allekirjoitti jatkosopimuksen Rangersin kanssa.

Kamara hyvä pelivire seurajoukkueessa tärkeä asia Huuhkajien kannalta

Huuhkajien kannalta Kamaran jatkosopimus oli myös luultavasti hyvä asia. Mies saa loistavaa oppia Gerrardilta, joka oli aikanaan yksi Euroopan valovoimaisimmista keskikenttäpelaajista. Iso rooli seurajoukkueessa on avainasemassa, kun Markku Kanerva tekee pelaajavalintoja Huuhkajiin.

Hyvällä itseluottamuksella ja loistavalla tekniikalla varustettu Kamara on pelaaja, joka rytmittää Suomen peliä taidokkaasti. Pallovarmuus ja rauhallisuus suorastaan huokuvat miehestä, joka hengittää jalkapalloa.

Kamara kuuluu niihin yksilöihin Suomen joukkueessa, joiden pelaamista on nautinto katsella. Varsinaista maalinsylkijää hänestä on luultavasti turha tulevaisuudessakaan odottaa, mutta osuminen maalipuiden väliin tekee hyvää kenen tahansa pelaajan itsetunnolle. Ja kun miehen peli kulkee Skotlannissa, se lupaa myös hyvää Suomen maajoukkueelle.

Lähde: Yle


Brentford - Newcastle United