Kuva: Wallpaperflare.com

Tiistai-iltana nähtiin pitkään odotettu Helmareiden paluu Olympiastadionille, kun MM-karsinnat jatkuivat Suomen osalta. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen Olympiastadionin nurmelle astellut Helmarit sai vastaansa Irlannin ja ottelusta muodostui jännittävä kamppailu.

Loppulukemat kirjattiin vieraiden hyväksi lukemin 1-2, joten paikalle saapuneet kotijoukkueen kannattajat joutuivat pettymään.

Irlanti selvästi kovin karsintavastustaja tähän mennessä

Suomi lähti otteluun varsin hyvistä asetelmista, sen avattua karsinnat kahdella voitolla. Loistava uutinen oli myös Georgia-ottelussa loukkaantuneen Eveliina Summasen paluu avauskokoonpanoon.

Kahdesta voitosta huolimatta Suomen hyökkäyspelaaminen on ollut hieman tahmeaa ennakkoon heikompia vastustajia vastaan. Tekemisestä on huokunut yhtenäisyyden puute ja pelaajien välit ovat kasvaneet ylöspäin pelatessa liian suuriksi.

Irlanti oli ensimmäinen todellinen haaste Helmareiden karsintaurakassa ja näytti tänään tasonsa. Vierasjoukkue aloittikin vahvasti ja siirtyi johtoon 10 minuutin kohdalla, kun Megan Connolly laukoi upeasti vapaapotkusta ottelun avausmaalin. Suomen maalivahti Tinja-Riikka Korpela oli tilanteessa hyvin mukana, mutta ei pystynyt pysäyttämään aivan yläriman alle suuntautunutta laukausta.

Suomen hyvä jakso ei riittänyt

Suomi pääsi takaiskumaalin jälkeen paremmin peliin mukaan ja saikin aikaan muutamia vaarallisia tilanteita. Emmi Alasella oli loistava tilaisuus tuoda peli tasoihin, mutta hänen vetonsa viuhui vain hieman ohi vieraiden maalin. Myös Natalia Kuikalla ja Linda Sällströmillä oli omat tilaisuutensa avauspuoliajalla, mutta viimeistely ontui.

51 minuutin jälkeen Suomi sai viimein palkinnon, kun Adelina Engman ampui oikealta laidalta nousseen Tuija Hyyrysen keskityksen ohi Irlannin maalivahdin Courtney Brosnanin. Tasatulos ei kuitenkaan säilynyt pitkään, kun Denise O’Sullivan vei vieraat jälleen johtoon, vain neljä minuuttia kotijoukkueen tasoituksesta.

Suomi taisteli loppuun asti kunniakkaasti ja sai luotua kohtalaisia maalintekotilanteita, mutta Irlannin puolustus kesti. Viimeisenä lukkona toimi maalivahti Brosnan, joka pelasi hienon ottelun.

Helmareille karsintojen avaustappio ei ole vielä maailmanloppu, mutta joukkueen asema lohkossa käy hieman tukalammaksi. Suomi on kolmen pelatun ottelun jälkeen MM-karsintalohkonsa toisena, kolme pistettä Ruotsia perässä. Irlanti on kolmen pisteen päässä Suomesta, mutta ottelun vähemmän pelanneena.

Seuraavaksi vastaan asettuu lohkon selkeä ennakkosuosikki Ruotsi, joka on voittanut kaikki kolme otteluaan. Ottelu pelataan 25. marraskuuta.


Kanada - Uusi-Seelanti